Sant Feliu destina 22.000 euros a cooperació al Sàhara i a Nicaragua

Imprimeix
Sant Feliu destinarà 22.000 euros a projectes de cooperació al Sàhara i a Estelí, ciutat de Nicaragua amb què està agermanada, han informat fonts municipals aquest dijous.

Així ho va aprovar el ple de l’Ajuntament, que, en concret, atorgarà una subvenció de 3.000 euros a l'Associació per al Foment de l'Amistat entre els Pobles (AFAP).

Els diners atorgats els destinaran per garantir la continuïtat del projecte educatiu de Funarte (Fundación de Apoyo al Arte Creador Infantil) a Estelí. Es tracta d’una fundació que promou el desenvolupament dels infants a través de l'art, potenciant la seva capacitat creativa mitjançant tallers, exposicions o murals.

A més, l'Ajuntament també atorgarà una subvenció de 7.000 euros a la Xarxa Europea de Ciutats agermanades amb Estelí Dritte Welt Haus (Casa del Tercer Món) per a la finalització del projecte educatiu que s'està duent a terme a Estelí des de l'any 2008 i que ha permès la creació de diverses escoles d'educació infantil adreçades als infants d'entre tres i sis anys.

La ciutat de Sant Feliu està agermanada amb el municipi d'Estelí des de l'any 1984 i des d'aleshores ha col·laborat en diferents projectes d'emergència i cooperació en aquest municipi nicaragüenc.

D'altra banda, l'Ajuntament també va aprovar concedir una subvenció de 12.000 euros a l'entitat Voluntariat de Sant Feliu per al desenvolupament del projecte "Caravana Catalunya Sàhara: Ajuda alimentària i sanitària d'emergència".

Els diners s'utilitzaran per a la compra a Algèria d'aliments i material sanitari d'emergència que es destinaran als camps de refugiats del Sàhara Occidental.

A més, la subvenció també permetrà garantir un àpat diari als infants de tres a sis anys de les escoles d'educació infantil creades en els camps de refugiats.

Sant Feliu col·labora amb el Sàhara des de l'any 1987, quan es va agermanar amb el municipi de Wilaya de Daora. Actualment la població de Daora està desplaçada del seu lloc d'origen a conseqüència del conflicte armat amb el regne de Marroc.

Redacció | Foto: Funarte