Entra en vigor la rebaixa de l’1,65% de la tarifa d’aigua metropolitana

Els ciutadans ho veuran reflectit a la factura del mes de juny

La Comissió de Preus, organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat d'aprovar les tarifes d'aigua, ha comunicat a l'AMB l'aprovació a la revisió de les tarifes als municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua. Aquesta rebaixa -amb efecte des del 10 de maig-  suposa que el conjunt de la ciutadania tindrà un estalvi global de 5 milions d’euros anuals, i ja es podrà veure en el rebut del mes de juny.

hay agua potable bajo los oceanos 3 62564 11 640x380

El passat 20 de març, el Consell Metropolità ja va aprovar la que suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys. Considerant les dues últimes revisions tarifàries, la rebaixa total se situa en el 4%.

Els motius que han possibilitat aquesta rebaixa han estat, entre altres, l'anul·lació de l'augment de l'11,8% en les tarifes de l'aigua en alta d'ATLL, la revisió dels costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajustament del volum d'aigua a la realment subministrada.

Redacció / Foto: Betevé-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix