L’Ajuntament d’Esplugues rebutjarà la publicitat sexista a la ciutat

Es converteix en el primer municipi català en adherir-se al compromís europeu contra aquests tipus de missatges que suposen “la denigració de la dona al paper d’objecte sexual o que transmeti el concepte d’inferioritat física, intel·lectual i de subordinació a l’home”

L’Ajuntament d’Esplugues treballa per fer efectiva la prohibició al municipi dels anuncis sexistes i estereotipats. Així, la Junta de Govern municipal va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la Plataforma de la Unió Europea: Ciutats contra la publicitat sexista i va subscriure la seva Carta de compromís contra la publicitat sexista del 16 de gener del 2018. Esplugues és el primer municipi català que dóna suport al compromís europeu i s’uneix així a altres ciutats com Segòvia (primera a Espanya), París, Berlín i Londres.

La publicitat que no s’acceptarà a l’espai públic de les ciutats que defensin aquest projecte europeu és la que suposi “la denigració de la dona al paper d’objecte sexual” o la que transmeti “el concepte d’inferioritat física i intel·lectual de les dones i de subordinació a l’home”. També es vol eliminar la representació de les dones “a través d’actituds degradants o humiliants” així com oposar-se a l’ús de “clixés de gènere i connotacions sexistes” en la publicitat i a “l’assignació de rols estereotípics, llocs de treball, tipus d’activitat o comportaments”, encara que es disfressin amb humor o glamur.

hombre mujer relaciones

Compromís i marc normatiu

Segons fonts municipals, L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha assolit el compromís d’impulsar una ciutat més igualitària entre dones i homes amb l’aprovació del III Pla d’Igualtat d’Esplugues 2017-2021. El III Pla d’Igualtat inclou entre els seus àmbits d’actuació, els referits a la igualtat de gènere en els mitjans de comunicació i a la lluita contra la publicitat sexista.

A partir d’ara, el consistori treballarà per establir un marc normatiu específic per evitar la publicitat sexista a l’espai públic, que es fonamenta en la potestat reglamentària dels ens locals i que caldrà ajustar a l’àmbit competencial de les administracions locals. En aquest sentit, es crearà una Comissió d’Estudi encarregada de redactar el text de l’avantprojecte de la norma i que serà presidida per l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix