Sant Feliu de Llobregat reclama un carril Bus-VAO a l’autopista B-23

L'Ajuntament de Sant Feliu, juntament amb altres ajuntaments del Baix Llobregat i l'Anoia, fa anys que va reclamar al Ministeri de Foment la creació d'un carril Bus-VAO (vehicles d'alta ocupació) a la B-23 segregat de la resta del trànsit. Però l'execució de les obres suposa certa complexitat i una gran inversió econòmica, motius pel qual no ha estat creat encara.

Per tal de pressionar el Ministeri, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha aprovat una declaració, a l´últim ple municipal, per donar suport a la proposta del Servei Català de Trànsit de crear un carril Bus-VAO a l'autopista B-23.

Aquest carril permetria millorar la velocitat dels autobusos i autocars que accedeixen a Barcelona i alhora es destinaria també a la circulació dels anomenats VAO, que són els que transporten tres o més passatgers.

En concret, Sant Feliu proposa habilitar un carril BUS-VAO en el tram de la B-23 comprès entre la confluència d'aquesta via amb l'A-10 (Cinturó del Litoral) i l'avinguda Diagonal de Barcelona.

En aquest tram la velocitat està limitada a 80 km/h, fet que, segons l'Ajuntament, permetria la disminució de l'amplada dels tres carrils actuals de 3,5 a 3,3 metres i la creació d'un quart carril de circulació dedicat als autobusos i vehicles d'alta ocupació.

Rebaixar la inversió

Ara, davant les dificultats econòmiques actuals, el Servei Català de Trànsit vol proposar fer un carril que faci les mateixes funcions però amb un cost econòmic més baix, han informat fonts municipals.

Les obres suposarien només tasques de pintura, senyalització i abalisament, han subratllat des de l'Ajuntament.

Els dirigents municipals de Sant Feliu consideren que el nou carril BUS-VAO pot suposar importants millores en la velocitat de les línies regulars d'autobusos de la comarca i contribuir a la promoció de l'ús del transport públic, així com a l'ús racional del cotxe en promoure els desplaçaments compartits.

 Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix