Abacus Cooperativa reutilitzarà els ordinadors per a les escoles públiques

Imprimeix

La presentació del projecte es va realitzar a Cornellà on s’implantarà a la seva botiga, però també s’implementarà a la comarca del Baix Llobregat i a la ciutat de Barcelona

Abacus Cooperativa implanta a la seva botiga de Cornellà de Llobregat el projecte de reutilització d’equips informàtics. Es tracta d’una proposta d’economia circular i col·laborativa que recupera ordinadors i els posa a disposició de les escoles públiques en el marc de la iniciativa e-Reuse, amb el suport de la UPC, i amb la participació de Solidança en la preparació d’equips. Aquest mes, el servei s’estén a la resta de botigues del Baix Llobregat i de Barcelona per estimular la sensibilitat dels socis i sòcies vers la reutilització.

Presentació

Aquesta setmana Abacus Cooperativa ha presentat la iniciativa a Cornellà de Llobregat en una trobada a Can Mercader, on amb representants d'escoles, AMPAs i també d’e-Reuse es va debatre al voltant de l'ús dels ordinadors a les aules i els requeriments específics a primària i secundària, especialment. L’opció d'accedir a equips preparats especialment per a l’àmbit de l’ensenyament es va valorar molt positivament, sobretot quant al cost i a la garantia de recanvi davant de possibles incidències tècniques.

95589166

Aquesta iniciativa ja ha dut a terme una primera prova pilot a Sant Martí de Provençals que ha facilitat la captació d'una vintena d'equips. Gràcies al projecte, una escola ha dotat la seva aula d'informàtica amb 10 equips que funcionen sense incidències des de l'estiu passat.

El principal objectiu d’Abacus amb aquesta iniciativa és afegir valor social i econòmic a la relació entre Abacus i els seus socis i clients, per consolidar la relació de confiança amb noves experiències participatives i de servei en un àmbit propi de la cooperativa, l’educació i la cooperació, sota els principis del consum responsable i de la sostenibilitat.

Per a Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, “el treball amb les empreses de l’economia social és clau per a l’estratègia de creixement d’Abacus i permet contribuir a socialitzar els beneficis econòmics i socials característics del cooperativisme”. Oliva destaca el doble potencial dels projectes cooperatius, ja que d’una banda, “contribueix a impulsar el rol participatiu dels socis en la cooperativa, aportant valor a la seva condició de membres” i, de l’altra, els projectes seleccionats “aporten respostes a les necessitats que els socis han expressat a través de la relació entre ells i amb la cooperativa”, obrint noves oportunitats d’activitats econòmiques i d’intercanvi per a tots ells.


Redacció / Fotos: Arxiu