Arxivades cinc de les nou denúncies contra professors de Sant Andreu

Imprimeix

Mares i pares donen suport de l’IES El Palau i demanen que el centre recuperi la normalitat

El jutjat d'instrucció número 7 de Martorell ha arxivat la denúncia que la Fiscalia va fer contra cinc docents de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca per un presumpte delicte d'odi després dels fets de l'1 d'octubre. En total són nou els professors que van estar denunciats per fer, suposadament, comentaris vexatoris contra alguns alumnes que són fills d'agents de la Guàrdia Civil.

Actualment queden tres més que sí que s'ha decidit seguir endavant. Estan acusats, a petició de la Fiscalia, per presumptes delictes de discriminació i contra la integritat moral. Durant les setmanes que venen s'assenyalaran les dates que els docents hauran de declarar davant del jutge.

Investigat per un altre jutjat

Un dels nou professors denunciats no està sent investigat pel jutjat d'instrucció número 7 sinò que ho està pel jutjat número 3, també de Martorell. Si els fets del gruix de professors van passar, segons la Fiscalia, el 20 d'octubre, aquest primer fet va passar just l'endemà del referèndum de l'1 d'octubre. En aquells dies estava de guàrdia aquest jutjat que n'ha assumit la investigació. Avui, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la causa contra aquest professor segueix oberta. També es relaciona al professor amb comentaris per assenyalar, segons la Fiscalia, els alumnes que són fills de Guàrdia Civil.

Suport al centre escolar, docents i alumnat

D’altra banda, segons informa Ràdio Sant Andreu de la Barca, un comunicat llegit per mares, pares i famílies de Sant Andreu de la Barca han volgut mostrar el suport al centre escolar “amb la  voluntat de contribuir que el nostre institut El Palau recuperi la normalitat i deixi de ser centre d’atenció mediàtica’”.

Comunicat mare si pares IES EL PALAU

El comunicat vol donar suport als docents de l’institut i també a l’alumnat del centre escolar ”donem el nostre recolzament a tots els professionals, docents i no docents, que fan  que l’institut funcioni dia rere dia, amb una trajectòria i vincle amb el nostre municipi, més que  justificats”. El comunicat també vol mostrar “el nostre suport emocional a tot l’alumnat de l’institut i valorem la tasca  propera de formació i orientació que el professorat desenvolupa envers els nostres fills al llarg de tota l’etapa educativa.”

Redacció / Fotos: UGT-Jordi Milian (RSAB)