Les entitats santboianes signen un nou Contracte de Ciutat

Imprimeix

Es fan corresponsables de la cura i l’ús de l’espai públic amb els nous convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i les associacions

Un total de 150 entitats de Sant Boi de Llobregat van signar a Can Massallera el Contracte de Ciutat 2018, un compromís públic de col·laboració per a la cura i l'ús responsable de l'espai públic. El document dona continuïtat al compromís adquirit l'any passat, en un primer 'Contracte de Ciutat', de treballar conjuntament amb l'Ajuntament per donar resposta als principals reptes del present i el futur de la ciutat.

"Avui posem una peça més en la construcció col·lectiva del contracte que ens vincula amb la ciutat", va destacar, Lluïsa Moret- L’alcaldessa de la ciutat va afegir que "concretem aquest compromís compartit en un dels principals reptes que tenim les ciutats metropolitanes: la cura i l'ús responsable de l'espai públic i la neteja."

Acte Contracte de Ciutats i convenis amb les entitats

El lema del Contracte de Ciutat 2018 és 'Tinguem cura de l'espai públic, el nostre bé comú'. En el document, l'Ajuntament assumeix el compromís de posar tots els recursos al seu abast per assolir el repte d'un espai públic més net i endreçat, però, com ha explicat l'alcaldessa, "no ho podem fer sols, necessitem que tothom es faci seu aquest repte i pensi en Sant Boi com casa seva.'

Les entitats, per la seva part, es comprometen a:

-Tenir cura dels espais de les seves seus i llocs que acullen les seves activitats

-Promoure la reducció i la recollida selectiva de residus en les activitats a l'aire lliure

-Promoure entre les persones associades campanyes sobre la neteja i l'ús responsable de l'espai públic

-Fomentar la neteja com a valor cívic i l'estima per l'espai públic

-Realitzar almenys dues accions de sensibilització o d'intervenció directa en l'espai públic durant l'any 2018

La lectura del text del Contracte de Ciutat va anar a càrrec d'alumnes de l'Institut Marianao, una de les escoles verdes de Sant Boi. En representació de totes les entitats signants, durant l'acte van intervenir membres d'entitats, col·lectius i centres educatius de la ciutat que duen a terme bones pràctiques per a la millora de l'espai públic i la neteja.

DcxUybFW0AA 01g

Les intervencions van anar a càrrec de l'Escola Casablanca, que ha apadrinat la plaça dels Focs de Sant Joan; l'Agrupament Escolta i Guia Sant Ramon Nonat, participant en la iniciativa de neteja de l'entorn natural Let's clean Europe; l'Esplai Eixida, implicat en la neteja de carrers al barri de Camps Blancs; l'Institut Marianao, una de les 'escoles verdes de la ciutat' i el col·lectiu responsable de l'elaboració de l'audiovisual 'Gent de carrer', sobre el medi ambient i l'entorn natural.

Un total de 186 convenis amb les entitats

La signatura del Contracte de Ciutat 2018 va tenir lloc durant l'acte de signatura dels convenis anuals de col·laboració entre l'Ajuntament i les entitats. Enguany, les 150 entitats signants van formalitzat un total de 186 convenis, que representen una aportació econòmica global per valor d'1,38 milions d'euros. Les entitats signants representen al voltant de 25.000 persones associades. Els àmbits amb més representació han tornat a ser la cultura i l'esport, tant pel que fa al nombre d'entitats com a l'import de les activitats econòmiques.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat