Vallduriola va proposar un acte per "la pau i la no violència" el 2-O

Imprimeix

Segons Ensenyament, la demanda als centres educatius de la directora dels Serveis Territorials del Baix Llobregat no tenia “cap objectiu polític, sinó fomentar valors, evitar el frontisme i calmar els ànims”

La directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, va proposar l'endemà de l'1-O fer "una crida a la pau i la no violència" a tots els centres educatius de la comarca i va demanar organitzar un acte per a les dotze del migdia "dins del recinte escolar amb tots els alumnes i professors", segons informa l’ACN. Així consta en un correu electrònic enviat per la direcció dels serveis territorials a tots els directors dels centres del Baix Llobregat que ha avançat el diari 'El País' i que fonts del Departament d'Ensenyament. Aquestes fonts remarquen que la iniciativa no tenia "cap objectiu polític" i que el que buscava Vallduriola era "fomentar valors", "evitar el frontisme" i "calmar els ànims" després de la jornada de l'1 d'octubre.

1515067234947

Els serveis territorials van enviar el correu el 2 d'octubre a tots els centres de la comarca, entre els quals hi ha l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, on nou professors han estat denunciats per la Fiscalia acusats de delictes d'odi per haver fet comentaris "despectius" i "humiliants" envers la Guàrdia Civil i alumnes fills d'agents de l'institut armat després de l'1-O. La Fiscalia va fer constar l'existència d'aquest correu electrònic en el text de la denúncia. En el correu, la directora territorial va demanar fer un acte a les 12 hores als centres el 2 d'octubre. Aquell mateix dia i a aquella hora, es van fer diverses concentracions a Catalunya després dels fets de l'1 d'octubre.

Fonts d'Ensenyament han assegurat que la crida per "la pau i la no violència" feta per Vallduriola no tenia "cap objectiu polític" i que l'expressió utilitzada coincideix amb la del Dia Escolar de la Pau i la No Violència que se celebra el 30 de gener. Al Departament no li consta que altres serveis territorials fessin un correu similar aquell dia i afegeix que és habitual que els directors dels serveis territorials es comuniquin amb els centres davant fets com vagues convocades o manifestacions previstes.

Redacció / Fotos: Arxiu