El Ple ratificarà la construcció d’un CAP i una Biblioteca a Marianao

Imprimeix

“El projecte és complex però molt important per a la ciutat i per a un barri que es dotarà de dos recursos necessaris”, explica Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi

La futura construcció d’un nou CAP i biblioteca pública al barri El Poblet-Marianao de Sant Boi de Llobregat continua el seu camí. La seu de l’AAVV va acollir una nova reunió amb representants de l’associació de veïns i representants de l’Ajuntament i del CAP Montclar per acabar de perfilar aquest ambiciós projecte per a un barri amb una gran densitat de població -35.000 habitants-, però mancat dels suficients serveis culturals i sanitaris de proximitat.

El president de l’AAVV El Poblet-Mariano, Rafael García, es va mostrar content i esperançat perquè aquest projecte sigui una realitat ben aviat: “L’Ajuntament ens va confirmar definitivament la seva voluntat de fer-ho a més de la seva ubicació, que serà en un terreny públic. Estem molt contents”. A més, García va exposar durant la reunió la necessitat que el CAP “aculli diversos serveis que necessita el Centre d’Atenció Primària quan es faci i que, actualment, cal anar fora de la ciutat.”

Segons ha pogut saber La Premsa del Baix compromís i voluntat dels representants municipals és portar el projecte al Ple de maig, a través d’una moció, per donar-li validesa i al mateix temps trobar un consens entre tots els grups polítics locals.

Segons l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Miret, destaca que “aquest procés és complex però molt important per a la nostra ciutat perquè representa dotar de dos recursos necessaris per donar resposta a les necessitats del barri. La idea és reivindicar el nou centre de salut, que de fet ja està acordat que assumirà el Departament de Salut” i afegeix que “d’altra banda està la biblioteca, que pensem que falta una de proximitat al barri. Són dos recursos necessaris i a més estem d’acord amb l’associació de veïns”. Segons l’alcaldessa ara cal fer-ho “públicament i que estigui ratificat pel consistori i, per tant, per totes les forces polítiques que formen part del municipi. Hem elaborat un text que consensuarem i presentarem al Ple de maig per fer públic aquest compromís.”

IMG 20180424 WA0010

Xocolatada

D’altra banda, el passat 22 d’abril es va celebrar una Xocolatada Popular a la plaça de la Mercè Rodoreda per inaugurar la nova zona de salut per a la gent gran. Un acte que va aplegar un gran nombre de persones del barri i la ciutat.

IMG 20180424 WA0007

Redacció / Fotos: AAVV El Poblet Marianao