Es presenta el projecte constructiu del soterrament de Sant Feliu

Imprimeix

Paral·lelament hi haurà un procés de participació ciutadana per decidir la urbanització en superfície

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va acollir la presentació a la ciutadania del projecte constructiu del soterrament i del procés participatiu. L'acte, que va congregar més de 400 persones, va comptar amb la presència del sotsdirector de Projectes d'ADIF, Miguel Leor, i del gerent de l'Oficina de coordinació de Rodalies, Carlos Freire.

El representant d’ADIF va desgranar els detalls de l'obra. Durant la seva explicació, Leor va insistir en el fet de què, durant el desenvolupament de les obres, es garantirà el servei i la circulació de trens en tot moment. Una de les mesures contemplades en la planificació és l'habilitació d'una nova estació provisional situada en el tram del carrer Constitució comprès entre el passeig Comte de Vilardaga i la riera de la Salut.

2513599

El punt neuràlgic a partir del qual s'articularà la intervenció inicial serà el pou d'atac situat a l'actual estació. A partir d'aquí es desenvoluparà un sistema de pantalles com a mètode alternatiu a l'ús de la tuneladora. En paraules de Leor, "se seguirà un mètode que avança un metre al dia, però extrema la seguretat de les feines". Aquesta és una més de la sèrie de mesures contemplades en una planificació creada amb la voluntat de minimitzar el previsible impacte que tindrà una intervenció d'aquesta magnitud durant les obres, i que redundarà en la gran avinguda que Sant Feliu guanyarà a partir de 2023. El projecte constructiu, amb una inversió de 136 milions d'euros, contempla l'inici de les obres necessàries per a la posada en servei l'estiu de l'any vinent, i duraran 40 mesos.

'Bye Bye Via'

De forma paral·lela al projecte constructiu l'Ajuntament desenvoluparà un procés de participació per decidir la urbanització en superfície que generi el soterrament amb el lema 'Bye Bye Via' "Crea la Ciutat del futur, Crea Sant Feliu". En el calendari es preveu una primera fase informativa que inclou des de la publicació de la pàgina web anunciada pel regidor de Participació fins a l'estand institucional a la Fira Comercial i Industrial, passant per visites als diferents barris de Sant Feliu.

DcSghE2W4AAxb4N 1

A partir del mes de setembre es recolliran les propostes que la ciutadania haurà expressat, que s'incorporaran a mode de conclusions el gener del 2019 per articular el reglament del concurs públic d'idees que culminarà amb una consulta ciutadana que es farà el tercer diumenge de novembre de l'any vinent. Tal com ha expressat l'alcalde Jordi San José a Ràdio sant Feliu s'espera que d'aquest procés participatiu sorgeixin propostes com la de “fer um monument o algun recordatori a tota la gent que ha mort en el pas a nivell.”

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat