El Fòrum Viles Florides se cita a Sant Feliu de Llobregat

Imprimeix

El programa d'activitats inclou diverses xerrades, la presentació de la gala Flors d'Honor 2018 i una visita guiada al Parc del Roserar de Dot i de Camprubí

El Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat és l'escenari escollit per celebrar aquest dissabte 4 de maig la tercera edició del Fòrum del moviment Viles Florides, centrada en la gestió transversal de la marca Viles Florides. El programa d'activitats inclou diverses xerrades, la presentació de la gala Flors d'Honor 2018 i una visita guiada al Parc del Roserar de Dot i de Camprubí.

Reconeixements

A la gala anual Flors d'Honor 2017 de Viles Florides, celebrada a Mollet del Vallès al mes de setembre, Sant Feliu va ser distingida per tercer any consecutiu com a Vila Florida i va ser reconeguda amb tres flors d'honor. Aquest és el guardó amb què el moviment Viles Florides reconeix la feina dels municipis per a la millora de l'espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

IMG 1117

Què és?

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d'enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l'àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

IMG 1112

Per a Viles Florides, l'ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l'atractiu dels jardins i parcs urbans.

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

 Redacció / Fotos: Arxiu