Els jardins Joan Salvat Papasseit del Prat guanyaran més espai

Imprimeix

Una nova plataforma de sauló es convertirà en una gran àrea polivalent on s’obrirà la possibilitat que entitats, col·lectius i Ajuntament puguin organitzar-hi activitats

El projecte de reforma de l’Ajuntament dels jardins Joan Salvat Papasseit del Prat de Llobregat preveu la creació d'una plataforma única amb prioritat per a vianants. Els nous jardins guanyaran més de 500 m2 respecte dels actuals. S’incorporaran més bancs, zones d’ombra i estructures per al descans i la relació. Una nova plataforma de sauló es convertirà en una gran àrea polivalent on s’obrirà la possibilitat que entitats, col·lectius i Ajuntament puguin organitzar-hi activitats.

jardinsprat 1

Seran uns jardins més accessibles i segurs, sense barreres, permeables i connectats amb l’entorn. Hi haurà més punts d’il·luminació de tipologia led que milloraran l’eficiència energètica. També es renovaran les xarxes d'aigua i clavegueram. L'espai per a jocs infantils s'ampliaran en gairebé 200 m2, delimitat per una petita tanca. S’incorporaran diferents paviments (cautxú, gespa i sorral) i s’instal·laran nous jocs inclusius i accessibles. 

jardinselprat 2

La zona enjardinada creixerà en 276 m2, mantenint els arbres, però amb una nova distribució. L’estany, reconfigurat i amb sis brolladors, es limitarà amb un petit mur lateral i zona arbustiva. La seva làmina d’aigua ampliada inclourà el vers “Dóna’m la mà que anirem per la riba”, del poeta que dóna nom als jardins.

jardinsprat 3

Procés participatiu

El mes de març de l’any passat, l’Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu per entomar la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit, convidant a veïns, veïnes, entitats, persones usuàries d’equipaments i comerciants de la zona, les persones membres de la taula d’accessibilitat i usuàries dels jardins, a definir-los conjuntament.

Un total de 217 persones de totes les edats, a través dels punts mòbils als jardins, els grups de discussió, tallers ciutadans i reunions amb comerciants van realitzar 773 propostes, segons fonts municipals, que es tradueixen en uns jardins renovats, accessibles, verds i segurs, on les persones són les protagonistes.

Redacció / Fotos: Prat TV