Àmplia participació en la concentració de suport als professors d'El Palau

Centenars de persones es van manifestar a Sant Andreu de la Barca en suport dels nou mestres de l'IES El Palau

Centenars de persones van concentrar-se sota la pluja ahir 1 de maig a Sant Andreu de la Barca per mostrar el seu suport als nou professors de l'IES El Palau acusats per la Fiscalia d'un delicte d'odi per assenyalar alumnes fills de guàrdies civils l'endemà de l'1-O.

concentracio sab 1

Convocats per exalumnes del centre educatiu, els manifestants es van concentrar a la porta de l'Ajuntament per reclamar que "no es criminalitzi" els docents i en defensa de l'institut i de l'escola pública. Un dels exalumnes convocants, l'Adrián Ruiz, ha assegurat a l’ACN que seu pas per l'IES El Palau ha estat dels millors episodis de la seva vida i que algun dels seus professors, entre ells algun dels acusats, el van ajudar molt en la seva formació acadèmica i humana. "Demano que des de els mitjans no s'ataqui i s'assenyali a ningú i es respecti la presumpció d'innocència", va afegir. Al seu torn, Josep Lluís del Alcázar, delegat de la CGT a l'institut, va criticar que en aquest cas "hi ha qui busca la confrontació”. Del Alcázar va afegir que ja fa temps que determinats sectors han volgut transmetre la falsa idea que a les escoles catalanes s'adoctrina a l'alumnat i que amb aquest cas han vist la possibilitat de demostrar les seves acusacions. Una situació, va lamentar, que està fent insuportable el dia a dia a l'institut perquè després de molts mesos aguantant en silenci les acusacions d'alguns mitjans de comunicació ara tot ha saltat a l'opinió pública. "Aguantar durant aquests mesos ha estat molt dur i alguns dels professors ho estan pagant ara", va afegir. Del mateix parer és Lluís Font, president del Consell Escolar de Catalunya, que ha denunciat que tant El Mundo com Albert Rivera, que en teoria diuen defensar la llibertat individual, el que estan fent és impulsar una campanya pública de linxament contra nou docents que atempta contra la cohesió social.

concentracio sab 2

Tot i que els convocants van voler deixar clar durant la lectura d'un manifest que la manifestació era un acte "sense implicacions polítiques" i van demanar que no es portessin símbols ni banderes de cap ideologia concreta, el cert és que el groc hi ha estat molt present així com les consignes en contra de l'aplicació del 155. De fet, en algun moment de la concentració es van viure moments d'una certa tensió entre els organitzadors i algun manifestant que va llençar proclames contra el govern espanyol. A més, entre els assistents hi havia una nodrida representació d'ERC, el PDeCAT i la CUP.

Pintades

La manifestació es va produir ahir l'endemà que apareguessin pintades a l'IES El Palau contra els nou professors investigats després que el diari El Mundo publiqués un reportatge amb els noms i cognoms, fotografies i biografia dels nou docents i que el líder de Cs, Albert Rivera, ho difongués via Twitter.

concentraci sab 4

Suport d’Ensenyament

El Departament d'Ensenyament ha donat suport a "tots els professors" del sistema educatiu i ha recordat que s'està elaborant un informe intern "a requeriment del Ministeri" pel cas de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Ensenyament subratlla que el procés "està obert" i afirma que fins que no es resolgui el centre ha de funcionar "amb total normalitat com ha passat en aquests últims set mesos". El Departament també assegura que "treballa dia a dia" per donar aquesta normalitat a tots els centres educatius.

D’altra banda, Clara Ponsatí ha reclamat al Departament d'Ensenyament que publiqui els informes de la inspecció sobre l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. "Ensenyament, heu de fer públics els informes de la inspecció. El silenci i la por atien el feixisme", ha escrit a Twitter, l'exconsellera d'Ensenyament cessada per l'article 155, i actualment a l'exili a Escòcia. La piulada arriba després de la concentració de suport als nou professors davant del centre.

Reunió

D’altra banda, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el secretari d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, es reuniran el 8 de maig amb una representació dels guàrdies civils pares dels alumnes de l'IES El Palau de Sant Andreu, segons ha informat el govern espanyol.

Redacció / Fotos: Jordi Milian (RSAB)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix