Més de 30.000 persones van visitar la 65a Fira d’Espàrrecs de Gavà

El recinte firal va comptar amb una superfície de 22.000 metres quadrats, i a la cinquena edició de GastroGavà es van vendre 13.000 tapes

La 65 edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà s’ha tancat amb més de 30.000 visitants. Una xifra que l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha valorat de forma molt positiva. Sánchez s’ha mostrat satisfeta pel desenvolupament del certamen tot manifestat que “la participació dels diferents sectors a la Fira contribueixen a mostrar el millor de la nostra ciutat, la nostra identitat i la nostra essència”.

Db3qPFdXkAIKcC

Aquest any, el recinte firal ha comptat amb una superfície de 22.000 metres quadrats, mantenint el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, amb la Mostra Agrícola i la plaça de Jaume Balmes amb GastroGavà.

Db2 tzgXkAArJNq

Un total de 65 expositors han participat en el certamen ocupant 81 espais firals en els seus diferents formats. De la seva banda, al Mercat de Pagès els 5 expositors de venda directa han venut un total de 1.180 quilos de verdura (455 kg més que en 2017) i 1.510 manats d’espàrrecs (755 kg més que l’any passat). Per Raquel Sánchez “aquestes xifres demostren l’interès de la ciutadania pels productes frescos, de qualitat i de proximitat.”

Paneres

Un any més, les famílies pageses s’han bolcat per ser a la Fira. Un total de 74 participants han elaborat les tradicionals paneres en les seves diferents modalitats. En concret: 23 en la categoria de lots d’espàrrecs, 7 en paneres de verdures, 12 paneres artístiques de verd i 32 en paneres de llavors. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha agraït la participació dels pagesos a la Mostra. Pañella ha manifestat que “de cara l’any vinent dedicarem més esforços per millorar la Mostra i mantenir vila la tradició.”

Db3EiE0X4AA emQ

Enguany els premiats de la Mostra Agrícola han estat, en l’apartat de lots d’espàrrecs, el primer premi ha estat per a Bruguers Codinach, el segon per a Maria Asunción San Nicolás i el tercer per a Salvador Ivern. En paneres de qualitat de verdura fresca, el vencedor d’aquest 2018 ha estat Andreu Margarit. El segon classificat ha estat Gabriel Purset i el tercer ha estat Martí Vives. Pel que fa a les paneres artístiques, el primer premi ha estat per la família Martorell Nalda amb la reproducció dels populars minions elaborats amb pell de llimona i albergínia i tocant diferents instruments. El segon premi l’ha rebut, Cristina Núñez per la seva reproducció d’un cigne, mentre que el tercer classificat ha estat la família Sanfeliu Capitán, amb l’elaboració d’un aparador amb un maniquí que llueix un vestit fet amb fulles d’hortalisses verdes. En l’apartat d’artístic de llavors, la panera guanyadora ha estat per a José Hernández Colomé amb la reproducció d’un espai de jardí, quasi a mida real, on es podia veure la seva pèrgola, els testos, una cadira amb la seva taula i fins i tot una font. El segon premi ha estat per Mari Carmen Mondéjar amb el quadre d’una dona amb un vestit d’època on els protagonistes són els motius relacionats amb el circ. El tercer premi l’ha rebut Mari Carmen Nalda amb un quadre modernista amb llavors sense tenyir.

Lligat al món de la pagesia, la Fira ha comptat amb l’espai “Els Petits Pagesos”, al pati de l’escola Jacme March, amb tallers i activitats infantils. En aquest indret, enguany ha tingut lloc també l’espai on els cossos d’emergències i seguretat de la policia i bombers han difós la seva tasca.

Espai de flor i planta

D’altra banda, seguint la línia de promoció del producte autòcton i de la terra gavanenca, una de les novetats ha estat el nou Espai de Flor i Planta amb la participació de floristeries i vivers de la ciutat que durant aquests dies han tingut l’oportunitat de promocionar els seus establiments i oferir els seus productes. L’espai ha estat ambientat i decorat amb jardineria, amb tractors i maquinària relacionada amb els camps agrícoles de Gavà on poder comprar les plantes i les flors del jardí o la terrassa.

Altres activitats

La Fira ha comptat amb nombroses activitats organitzades per entitats de la ciutat amb un bon grapat de propostes per a petits i grans. En aquesta edició s’ha comptat amb dos escenaris per a actuacions i activitats on grups de música, escoles de ball, danses tradicionals o cercaviles han animat i han fet interactuar als visitants. Com a novetat, l’escenari ha acollit una programació lligada a la música i la dansa amb propostes organitzades per les diferents escoles i grups de dansa de la ciutat i espectacles al carrer.

Db8puXzXUAEncB7

D’altra banda, diumenge els més petits han gaudit d’un espai de tallers de sorra i de jocs tradicionals. Un espai que ha portat aires marítims de la ciutat. Així mateix, i per primera vegada, la Fira ha inclòs el “Gavà Experience”, un paquet de visites guiades a la Fira i a espais d’interès de la ciutat i amb degustacions de productes locals.

GastroGavà

En el marc de la 65 edició de la Fira d’Espàrrecs s’ha celebrat la cinquena edició de GastroGavà que ha tornat a ser un èxit i consolida la seva oferta gastronòmica. Enguany s’han venut 13.000 tapes, sent dissabte a la nit el torn on més degustacions es van servir amb un total de 3.600 mentre que en 2017 van ser 2.400.

GastroGavà ha comptat amb una major participació amb la presència de 18 restaurants de tots els punts de la ciutat que han ofert degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l’Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat com a protagonistes.

Db4fP54W4AAqA g

La mostra gastronòmica ha inclòs la segona edició de la Mostra de Vins amb la presència de dos cellers de la ciutat. Així mateix, GastroGavà s’ha completat amb un ampli programa d’activitats amb actuacions musicals, tallers infantils, i com a novetat, sessions de showcooking amb la participació de David Cartoixà, del restaurant l’Ermita de Bruguers, Joan Campanyà, del restaurant Anhel, Manel Armengol del restaurant Major Trentasis, José Antonio Vilchez del Tasta’mm i Susana Aragón del Cèntric Gastrobar.

La 65 edició la Fira d’Espàrrecs de Gavà ha comptat amb més presència a la xarxa amb l’estrena d’una pàgina web i perfils a twitter, facebook i instagrams. A través de les xarxes socials s’ha pogut participar en diferents sortejos. Aquests mitjans han contribuït a donar major difusió a la Fira. Així, per exemple prop de 48.000 persones han visitat la pàgina de facebook per informar-se d’allò que succeeix al voltant de la Fira d’Espàrrecs.


Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix