Sant Boi commemorarà demà el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Imprimeix

L'Ajuntament baixllobregatí ha incorporat mesures vinculades al desplegament de polítiques LGTBI

Sant Boi de Llobregat ha decidit sumar-se a la commemoració del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que es commemora demà, 26 d'abril, per deixar palesa la seva aposta pel respecte a la diversitat d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, desplegant la bandera del moviment lèsbic al balcó de l'Ajuntament i il·luminant la façana amb els colors de l'Arc de Sant Martí.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra com una forma d'exigir igualtat de drets per a les lesbianes i trencar amb la doble discriminació que pateixen (per ser dones i per la seva orientació sexual). Aquest dia es fa una crida a les lesbianes a fer-se visibles a l'espai públic, per tal de defensar les seves realitats, necessitats i drets, i esdevenir així referents socials positius que contribueixin a l'eliminació dels prejudicis, l'homofòbia i les lgtbifòbies entre la població.

foto bandera balcc3b3 ok

L'any 2014 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Es tracta d'una de les legislacions més avançades d'Europa en aquest sentit.

Compromís municipal

L'Ajuntament de Sant Boi s'ha sumat a aquest compromís i ha incorporat al Pla de Govern 2015-2019 mesures vinculades al desplegament de polítiques LGTBI. L'obertura del Punt d'Informació i Assessorament LGTBI, adherit a la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral de Catalunya i en coordinació amb la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya, és un exemple d'aquest compromís, així com la campanya Sant Boi és Diversa.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat