SEAT participa en un estudi pioner sobre nutrició i vida saludable

L’empresa automobilística col·labora conjuntament amb IrsiCaixa, Hospital Clínic, Universitat d’Harvard e ITAE han iniciat MedCARS

El Comitè Científic SEAT Empresa Saludable ha presentar MedCARS, el seu primer estudi sobre nutrició i vida saludable. Per primera vegada en la història, quatre entitats de la talla de SEAT, IrsiCaixa, l'Hospital Clínic, ITAE i científics d’Harvard TH CHAN School of Public Health, s'han unit per desenvolupar un estudi científic pioner a nivell mundial.

Experts científics i metges de primer nivell europeu i mundial com són la doctora Patricia Such, el doctor Bonaventura Clotet, el doctor Ramon Estruch i la doctora Mercedes Sotos-Prieto, van presentar a Barcelona els resultats d'un estudi retrospectiu dels últims 20 anys en SEAT amb una mostra universal de 30.000 treballadors.

Amb la base d'aquest estudi retrospectiu, els membres del Comitè Científic de SEAT Empresa Saludable van anunciar també l'engegada del que serà el primer estudi conjunt sobre nutrició i vida saludable.

Per a Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans de SEAT i president del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable, “és un veritable honor que SEAT lideri aquest projecte. Estem compromesos 100% amb la salut dels nostres empleats i en els últims anys hem donat passos molt importants com la construcció del CARS o la creació del Comitè Científic.”

SEAT EmpresaSaludable 002 HQ

Millor salut

Els serveis mèdics de SEAT compten amb una anàlisi històrica metge dels seus empleats dels últims 20 anys, una mostra aproximada de 30.000 persones que és, per tant, completament extrapolable a la població general. Un volum d'informació de gairebé 10 milions de dades de salut traslladables a tota la societat espanyola i europea.

IrsiCaixa i SEAT han analitzat aquest històric i les dades resultants en àmbits com el tabaquisme, el sobrepès, la hipertensió tractada, la hiperglucemia, el colesterol, els triglicèrids, el consum d'alcohol o la pràctica d'esport, entre uns altres, han permès concloure que la salut dels treballadors avui és molt millor que fa 20 anys.

Encara que els nivells respecte a 1998 han millorat en gairebé tots els àmbits, segueix havent-hi dades significatives com que 4 de cada 10 persones tenen sobrepès actualment, que el 28% de la població segueix fumant o que el 48% de la població practica esport de manera habitual.

Patricia Such, responsable de Salut i Seguretat en el Treball de SEAT, ha destacat que “l'històric de dades de SEAT és autèntic Big Data. Comptar amb una mostra tan privilegiada ens ha permès arribar a conclusions molt interessants, però sobretot treballar en solucions que donin resposta a les necessitats dels empleats i de la població en general.”

SEAT EmpresaSaludable 003 HQ

Inici
Els resultats de l'estudi retrospectiu han servit de base per iniciar MedCARS, el primer estudi de nutrició i vida saludable que acaben d'iniciar conjuntament les esmentades entitats.

Aquest estudi compararà dos grups de 300 treballadors voluntaris cadascun, 600 en total, als quals s'ha realitzat un reconeixement mèdic exhaustiu i una anàlisi de les seves conductes alimentàries. Un dels grups rebrà pautes per millorar els seus hàbits de vida i, després de sis mesos d'intervenció, es compararà la salut de tots dos grups per extreure conclusions sobre els efectes positius del grup que ha realitzat la intervenció. Aquestes característiques ho converteixen en un estudi pioner a nivell mundial.

A més, encara que l'estudi es realitzarà sobre 600 persones, es beneficiaran indirectament 2.000 treballadors posat que tots rebran reconeixement mèdic exhaustiu i les màquines vending i l'entrepà es canviaran per a tots els empleats.

Ramon Estruch, consultor de Medicina Interna de l'Hospital Clínic, responsable de l'equip de recerca sobre risc cardiovascular, nutrició i envelliment del IDIBAPS i investigador del CIBEROBN de l'Institut de Salut Carlos III, ha afirmat que “MedCARS part de la metodologia i criteris de l'estudi Predimed, que ha demostrat que la dieta mediterrània incideix en la reducció de la mortalitat i de les principals malalties cròniques.”

Les mesures inclouen també una anàlisi d'orina, sang i femta; consells sobre nutrició, receptes i hàbits de vida saludable i esport; lliurament de cinc litres d'oli d'oliva i fruita seca mensual, gràcies a la col·laboració amb Borges; entrepà saludable durant la jornada laboral; oferta saludable en les màquines vending; descompte en supermercats, fruit de l'acord amb Veritas; tallers gastronòmics impartits per cuiners guardonats amb estel Michelín i assistència dietètica i psicològica en forma de seminaris amb la col·laboració del centre ITAE.

Healthy week’ i aniversari

La presentació d'aquest estudi coincideix amb la celebració de la “Healthy Week” de SEAT. Del 23 a 27 d'abril, se celebraran activitats en la planta de SEAT a Martorell com a tallers d'alimentació saludable, somni, relaxació, primers auxilis, seguretat vial donació de sang, entre altres iniciatives per conscienciar els prop de 14.700 empleats de SEAT.

També es realitzarà una taula rodona el 25 d'abril anomenada “Empresa i recerca en pro de la salut i el benestar”, amb els membres del Comitè Científic i Josep Pla, director del Centre ITAE de Psiquiatria i Psicologia.

A més, el CARS (Centre d'Atenció i Rehabilitació Sanitària) compleix el seu primer any de vida. En aquest temps, s'han realitzat 45.000 activitats amb els professionals de SEAT a les diferents àrees d'especialització que inclouen des de ginecologia fins a traumatologia, passant per ergonomia, psicologia, rehabilitació, sala de fitness o àrea de proves d'esforç.

Redacció / Fotos: SEAT
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix