Cs-Cornellà proposa impulsar una major eficiència energètica a la ciutat

Daniel Martínez, portaveu del grup Municipal, afirma que el seu partit vol “engegar la següent equació, Eficiència energètica=Estalvi econòmic+Medi ambient"

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), Daniel Martínez, ha anunciat el registre d'una moció sobre eficiència energètica, que el seu grup portarà a debat en el proper ple municipal del dia 26. "Amb ella, donem el tret de sortida per convertir els edificis de titularitat municipal en usuaris eficients d'energia", assegura Martínez.

Segons s'estableix en el RD 235/2013, els edificis ocupats per autoritats públiques amb més de 250 m2 i transitats per públic, estan obligats a tenir un certificat d'eficiència energètica. No obstant això, a Cornellà es constata, segons Cs, que tan sols dues instal·lacions municipals compleixen amb aquest requisit. Davant aquesta situació, el regidor considera que "és irònic que sigui la pròpia administració la primera a incomplir la llei. Això no hauria de passar mai, perquè el missatge que es mana a la ciutadania és equivocat. L'administració ha de ser sempre un exemple a seguir per a tots, i com tal ha d'actuar."

La possessió d'un certificat d'eficiència energètica, suposa utilitats  per al posseïdor de la mateixa, com és el coneixement del consum d'energia de l'edifici i les emissions de CO2, però a més, aporta recomanacions per a la seva millora, amb el consegüent estalvi de diners. Segons explica l'edil de la formació taronja, "això és el que reclamem en la moció registrada. És desitjable, a més d'obligatori, saber quina és la situació energètica dels nostres edificis públics, i després adoptar les mesures pertinents perquè tots ells, siguin consumidors eficients d'energia. Sens dubte, serà en un alleujament per a les arques municipals i un benefici per al medi ambient."

 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix