La Fundació Agbar i Sant Boi, compromesos amb els refugiats

La Fundació aportarà més de 33.000 euros per al projecte d'acollida i integració a les persones refugiades a la ciutat

El director de la Fundació Agbar, Eduard Pallejà, va signar el conveni amb l'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, per col·laborar en el Pla Municipal d'acollida a Persones Refugiades a la ciutat. La Fundació Agbar aportarà més de 33.000 euros, que es destinaran a un projecte "Sant Boi Ciutat Refugi", que neix del compromís de l'Ajuntament en la defensa dels drets humans i la pau i en una llarga trajectòria en l'àmbit de la cooperació, la solidaritat i la pau, així com en el procés d'acollida i integració de persones nouvingudes.

Conveni Sant Boi

El projecte vol enfortir el sistema estatal d'acollida i d'acompanyament integral a persones refugiades al municipi, amb aposta per la plena inclusió i autonomia de les persones i famílies, a través d'un projecte d'atenció integral i especialitzat. El pla planteja l'acollida des d'una perspectiva integral que comprèn tres àmbits d'actuació: la col·laboració en la tasca d'assistència a les persones refugiades en els països d'origen i trànsit, l'acollida a la ciutat de Sant Boi i l'educació per la solidaritat i la incidència política a la ciutadania en general i a l'àmbit de l'ensenyament en especial.

Compromesos

Aquesta iniciativa s'emmarca en la voluntat de la Fundació Agbar, plasmada en el Pla d'Acció 2018, de reforçar el compromís amb l'acció social orientat als col·lectius en situació de vulnerabilitat, en aquest cas els refugiats.

El 2016, la Fundació Agbar va col·laborar amb el programa de suport al col·lectiu de refugiats de Creu Roja Catalunya, per tal de facilitar la integració de 50 de les persones nouvingudes que van arribar a Catalunya des de diferents països.  També el mateix any, va apadrinar una llanxa de salvament a la costa mediterrània per a l'ONG Proactiva Open Arms.

Redacció / Fotos: Agbar

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
112

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix