La Línia AMB Expres E79 ja connecta Sant Joan Despí i l’avinguda Diagonal

Gràcies a la combinació de la línia L79 i la nova E79, els usuaris disposaran d'un bus cada cinc minuts en hores de màxima afluència, en els trams on coincideixin ambdues línies

L’AMB va inaugurar ahir dijous la línia AMB Exprés E79, que connecta de manera ràpida i més directa el centre de Sant Joan Despí amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, a través de l'autopista B23. Aquesta nova línia exprés forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions.

Freqüència i intercanvi modal

La línia, que funciona de dilluns a divendres feiners, tindrà una freqüència de pas de 15 minuts. Exactament, comença el seu recorregut a la confluència del carrer Major amb l'avinguda Barcelona de Sant Joan Despí i arriba fins a l'àrea comercial de l'Illa, a l'avinguda Diagonal.

inauguracio E79 2

Aquest nou servei reforça de manera substancial l'actual línia regular L79. Gràcies a la combinació de les dues línies (l'actual L79 i la nova E79), en el tram comú que coincideixen ambdues línies (sentit Barcelona: parada de Via Llobregat- Baltasar d’Espanya), els usuaris de Bus Metropolità disposaran aproximadament d'un bus cada cinc minuts en hores de màxima afluència. A banda, la nova línia E79 facilitarà l'intercanvi modal amb d'altres transports públics: amb el Tram, a la parada de Bon Viatge; amb el metro, des de l'inici de l'av. Diagonal; i amb d'altres línies de Bus Metropolità en pràcticament tot el seu recorregut.

Ciutat comunicada

Sant Joan Despí disposa actualment de 16 línies de Bus Metropolità (14 diürnes i 2 nocturnes), a banda de quatre parades de tramvia i l'estació de Renfe Rodalies. En aquesta darrera, recentment l'AMB i l'Ajuntament de Sant Joan Despí han posat en servei un aparcament d'intercanvi, conegut com a Park&Ride, que permet estacionar gratuïtament el cotxe quan s'agafa el tren.

planol e79

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, va inaugurar la nova línia. El també alcalde de Sant Joan Despí va destacar en la seva intervenció que amb l'actual context econòmic, “la mobilitat metropolitana segueix creixent. Això implica tant el transport públic, que s'ha incrementat la demanda per sobre del 3%, però també del transport en vehicle privat. Els accessos i els centres de les ciutats cada vegada estan més col·lapsats pels vehicles privats, que agreugen la contaminació atmosfèrica". "Per combatre-ho, seguim millorant l'oferta de transport públic amb millores de línies i nous serveis, com és el cas de l'E79. Això permetrà a més ciutadans apostar per un canvi d'hàbits i per una mobilitat més neta", va afegir Poveda.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix