Es presenta la 65a Fira d’Espàrrecs de Gavà

Imprimeix

El recinte firal, d’uns 22.500 metres quadrats de superfície se celebrarà els dies 28 i 29 d’abril

El Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona ha acollit la presentació de la 65a Fira d’Espàrrecs de Gavà, que tindrà lloc els dies 28 i 29 d’abril. A partir del divendres 27, però, ja estaran a ple funcionament tant la Mostra Comercial com el GastroGavà.

El recinte firal, d’uns 22.500 metres quadrats de superfície, manté el carrer de Sant Pere com a nexe d’unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, on dissabte 28 s’inaugurarà la Mostra Agrícola; i la plaça de Jaume Balmes, que acollirà la 5a edició de GastroGavà, una mostra de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals.

20180418 122422

Durant la presentació, Raquel Sánchez ha destacat que “portem 65 edicions de la Fira, és una de les més antigues del nostre país i està plenament consolidada, sobretot amb el gir que hem aconseguit donar-li en els darrers anys modernitzant molt l’espai propi d’exposició de la Mostra Agrícola, fent un espai molt més amable, i crec que també hem aconseguit trobar aquest lligam imprescindible amb la gastronomia, un lligam fantàstic amb els restauradors de la nostra ciutat.”

20180418 124433

El vicepresident de la Cooperativa Agrícola de Gavà, Salvador Barri, ha recordat de la seva banda que l’espàrrec és un producte que es triga tres anys a produir i que per tant “ha de tenir un valor i té un valor molt important, se’n fan a altres llocs del món, se’n fan a Navarra, es mecanitzen i es fan de forma industrialitzada, però a Gavà és l’únic lloc on es fan de manera artesanal, manual, igual que es feia fa 100 anys, i a això li hem de donar un valor al qual tampoc és aliè que és un producte que es cultiva molt bé a Gavà per les característiques de les sorres que tenim que donen un producte de molt bona qualitat.”

 Redacció / Fotos: LPdB