S’amplia el recorregut de la línia d'autobús L52

Imprimeix

El servei arribarà ara fins al barri de Mas Lluí entre Sant Just Desvern i Sant Feliu i la freqüència de pas serà de 20 minuts en feiners i de 30 en dissabtes i festius

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat avui dilluns 16 la millora de la línia L52 que allarga el seu recorregut. El bus, que fins ara connectava l'Hospitalet de Llobregat (Ciutat de la Justícia) i Sant Feliu fins a la plaça Pere Dot, arribarà ara fins al barri de Mas Lluí entre Sant Just Desvern i Sant Feliu, i es millorarà la regularitat del servei.

La presentació s'ha fet al barri de Mas Lluí en un acte al qual han assistit l'alcalde, Jordi San José, i el regidor de mobilitat de l'Ajuntament, Josep Maria Rañé, així com el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB Antoni Poveda i l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

IMG 2822

L'ampliació de la línia, que es farà efectiva a partir de demà dimarts 17 d'abril, facilitarà la connexió als veïns del barri de Mas Lluí amb el Tramvia a Consell Comarcal, Sant Joan Despí, Cornellà i Hospitalet de Llobregat. Entre d'altres millores del servei també s'ha anunciat la incorporació d'un vehicle més a la flota actual. Concretament, la freqüència de pas d'aquesta línia és de 20 minuts en feiners i de 30 en dissabtes i festius.

A més, aquesta millora es complementa amb la nova línia L30 posada en marxa la passada tardor, al barri de Mas Lluí de Sant Just Desvern, que va doblar l’oferta de transport públic existent al barri i va millorar la connexió amb el centre del municipi.

IMG 2860

"Cal seguir potenciant la mobilitat en transport públic i construir carrils bus, que permetran millorar la velocitat comercial dels autobusos. Hem de seguir millorant les freqüències de pas, per donar més oportunitats als veïns d'aquests municipis i, en general, de tota la Metròpolis Barcelona", ha explicat Antoni Poveda. Alhora, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB ha recordat la contaminació atmosfèrica que pateixen els grans nuclis urbans, i ha destacat la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat per fer front a aquest problema, que afecta greument a la salut.

IMG 2855

"L'ampliació de la línia L52 al barri de Mas Lluí forma part d'una sèrie de millores en les quals estem treballant amb l'AMB per promoure una millor mobilitat dins de Sant Feliu i amb l'entorn metropolità. Des de l'Ajuntament treballem per una mobilitat més sostenible, on el transport públic sigui una alternativa real al vehicle privat", ha exposat San José.

"És una millora significativa per al veïnat de Mas Lluí Sant Just Desvern. Se suma a les accions que progressivament podem anar executant amb les entitats supramunicipals del transport i amb la complicitat de l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb qui intentem compartir serveis públics", ha explicat Perpinyà. "L'ampliació d'aquesta línia ens apropa a altres municipis de la comarca i fins a un barri comercial i de servies de l'H on fins ara era més complicat arribar. La millora de la mobilitat és un dels eixos del pla municipal de Govern", ha afegit. 

 

Redacció / Fotos: AMB