L’alcalde de Viladecans desitja que la veïna detinguda sigui innocent

Imprimeix

Carles Ruiz lamenta que la situació política catalana “depengui exclusivament de decisions judicials” i qualifica l’actuació policial com “una acció que li ha sobrat espectacularitat”

Davant l'operació policial desenvolupada per la Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra ahir al matí a la plaça de les Palmeres, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha declarat que “l'Ajuntament no tenia coneixement previ de l'actuació. La informació ha arribat avui mitjançant una nota de premsa feta pública per la Direcció General de la Guàrdia Civil” i ha afegit que “per sobre de la discrepància política, hi ha la bona convivència ciutadana. La veïna detinguda aquest matí és coneguda en els cercles polítics i associatius locals i sorprèn la importància dels delictes que se l'imputen. Sabem que les diligències són secretes, però, des del respecte a la Justícia, desitgem que sigui innocent.”

01 1

D’altra banda, Ruiz lamenta que la situació política catalana “depengui exclusivament de decisions judicials. Des de l'Ajuntament de Viladecans sempre hem apostat, de forma unànime, pel diàleg com a única via possible de solució. En aquest sentit, seguim instant a les parts a cercar solucions democràtiques respectuoses amb totes les opinions i els sentiments.”

I ha finalitzat dient que “vull expressar el nostre malestar per la durada de l'actuació policial, entre les 7 i les 12 hores. El tall de tots els accessos a la plaça que, a més, està en obres, ha provocat incomoditat i alarma entre la ciutadania. Considero que a l'acció li ha sobrat espectacularitat.”

Concentració de protesta

Més de 300 persones es van concentrar ahir dimarts al vespre davant l’Ajuntament de Viladecans per rebutjar la detenció d’una veïna del municipi, a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de terrorisme i rebel·lió per haver impulsat accions dels Comitès de Defensa de la República (CDR). Pancartes reclamant el seu alliberament i defensant l’activitat dels CDR, crits de “Llibertat presos polítics” i una infinitat de cartells amb el lema “Viladecans vol democràcia’”han empetitit la plaça de la Vila en una concentració que ha acabat amb el cant d’Els Segadors i de L’estaca. La Guàrdia Civil ja ha traslladat l’arrestada a la seu de l’Audiència Nacional, a Madrid, ja que la detenció és ordre d’aquest tribunal, a petició de la Fiscalia. A la dona se l’han endut emmanillada de casa seva, al centre de Viladecans, després d’un registre de gairebé quatre hores, durant el qual els agents s’han endut diverses caixes plenes de documentació i material informàtic, així com també un ordinador portàtil.

Dacxn5qWAAAe5Cr

Dacxn5qWkAAaLS1

Trasllat a Madrid

D’altra banda, la Guàrdia Civil va traslladar ahir a Madrid la dona detinguda a Viladecans a primera hora del matí per ordre de l’Audiència Nacional, segons han confirmat fonts del cos. S’espera que passi a disposició judicial en les pròximes hores. Se la considera “coordinadora” dels denominats Comitès de Defensa de la República (CDR). La detenció s’ha fet a la mateixa localitat del Baix Llobregat pels suposats delictes de terrorisme i rebel·lió. L’operació oberta per la Guàrdia Civil ahir dimarts al matí continua oberta i no es descarten nous detinguts. L’operació és fruit d’una denúncia de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que la setmana passada ja va avisar que actuaria “amb contundència” contra les activitats d’aquests grups a qui ja deia que se’ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d’altres contra l’ordre públic”. Les detencions estan ordenades pel jutjat central d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional. Les diligències són secretes.

 

Redacció / Fotos: El País-Diari Girona