Entra en servei la nova línia d'autobús Exprés E44

Connecta la Zona Universitària amb l’Hospital de Sant Joan de Déu

L'AMB ha inaugurat avui dimarts la línia AMB Exprés E44, entre Zona Universitària i Sant Joan de Déu, una llançadora que connecta l'hospital de referència i que forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions. L’acte d’inauguració ha anat a càrrec del Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, així com del director gerent de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo.

IMG 2607

Amb aquesta nova línia E44, s'assoleix una freqüència de pas d'autobusos de 7'5 minuts en hores punta de matí i de tarda. Aquesta freqüència de pas s'aconsegueix combinant la línia regular JM (Just Metro), que circula cada 15 minuts, l’EP1 (Esplugues 1), que passa cada 20 minuts en hora punta i cada 30 minuts en hora vall, i la nova E44, que té una freqüència de 30 minuts en hores punta de mantí i de tarda. Per altra banda, la nova línia millorarà també la connexió del barri de Finestrelles amb Barcelona i facilitarà la mobilitat dels veïns i veïnes. La línia E44 és de caràcter circular, amb un temps de trajecte inferior a 15 minuts per a cada trajecte.

IMG 2612

"Com a AMB, tenim l’obligació de millorar i facilitar la mobilitat i donar respostes als ciutadans, als municipis i als centres de referència, com és el cas de l'Hospital de Sant Joan De Déu, que genera un alt nivell de mobilitat obligada", ha dit Poveda. "Amb aquesta nova línia, donem millor servei a les persones que han de venir a l'hospital", ha afegit. D’altra banda, l’alcaldessa d’Esplugues ha manifestat que l'hospital “és un dels punts de l'àrea metropolitana que no tenen metro. Fem realitat una demanda a l'espera que en un futur es construeixi la perllongació de l'L3 de metro. Amb la nova línia facilitarem de forma molt ràpida i àgil la comunicació amb transport públic entre hospital i metro”. Mentrestant, el director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, ha agraït a l'AMB la posada en marxa d'aquesta línia que "facilitarà l'accés a les moltes famílies que diàriament es desplacen al nostre Hospital". El gerent ha  xifrat en un milió les persones que anualment visiten l'Hospital Sant Joan de Déu.

Nova xarxa

L’E44 és una de les primeres línies que es posa en marxa de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que  es vertebrarà amb dos nous serveis d'autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i  el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència. L'objectiu és millorar l'oferta de transport públic i donen resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant expedicions més directes i més freqüents.

Aquesta nova aposta de l'AMB, que suposa un salt quantitatiu i qualitatiu per al bus metropolità, suposa una nova alternativa i un nou increment de serveis per facilitar a la ciutadania el canvi d'hàbits, i apostar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant.

 

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix