Front comú d'alcaldes metropolitans en defensa de la unió dels tramvies

Imprimeix

L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va donar suport a la connexió per la Diagonal

Diversos alcaldes i alcaldesses com Jordi San José (Sant Feliu de Llobregat), Ada Colau (Barcelona), Maria Dolors Sabater (Badalona) o Joan Callau (Sant Adrià del Besòs), juntament amb altres regidors de municipis de l'àrea metropolitana, es van aplegar ahir dilluns per fer un passeig en el Tram i reclamar la connexió del tramvia per la Diagonal. Aquesta proposta es vota avui dimarts al plenari extraordinari de Barcelona i, si res no canvia, no s'aprovarà per la falta de suports.

santjose trams 2

Un dels arguments dels defensors del projecte és el seu caràcter metropolità i recorden que de les nou ciutats per on passa el Tram, a vuit (Cornellà no ha arribat a abordar la qüestió en el ple) han donat el seu suport explícit a la unió del Trambaix i el Trambesòs. Entre les raons per reclamar la connexió també destaca que a llarg termini és l'opció "més eficaç" perquè el bus elèctric "en cap cas té les prestacions d'un tramvia". I també perquè figura als programes electorals de les forces d'esquerres, que són majoria.

En aquest sentit, durant la trobada l'alcaldessa de Barcelona va demanar al líder d'ERC, Alfred Bosch, que "escolti la ciutadania" i que "llegeixi el seu propi programa" electoral en què apareix allargar el tramvia entre Glòries i el passeig de Sant Joan. Colau va repetir que hi ha una "majoria suficient" per tirar endavant la connexió per la Diagonal tenint en compte que els republicans ho portaven al seu programa electoral en les últimes eleccions municipals.

DaU29bhXkAAgXXU

A través d'un comunicat, els grups municipals d'ERC de les nou ciutats per on passa el Tram justifiquen la seva negativa a la proposta i posen de relleu la "manca d'inversió en matèria de transport públic", recordant infraestructures pendents, com el tram centre de l'L9 o l'ampliació de diverses línies de metro. També destaquen que Esquerra està a favor d'una inversió "pública amb un impacte social i ambiental molt significatiu."

Redacció / Fotos: Arxiu