Una unitat especial policial resol conductes incíviques a Sant Ildefons

Imprimeix
L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa una patrulla especial de la Guàrdia Urbana que actua de tarda i de nit al barri de Sant Ildefons amb la missió de reforçar la seguretat ciudadana i de corregir conductes incíviques, han informat aquest dimarts fonts municipals.

El grup reforça i complementa la presència habitual del guàrdia de barri i del torn especial de nit de la Guàrdia Urbana, així com tasques de la unitat de convivència.

Més de 600 intervencions

Des de finals de setembre fins a l’1 de desembre el grup ha realitzat un total de 602 presències.

Durant aquestes intervencions es realitzen accions molt diverses: 321 denúncies per embrutar el carrer, 81 relacionades amb tinença de gossos, 74 per pertorbar el descans dels veïns i 56 per possessió d’estupefaents, entre altres. Aquestes accions han servit especialment per detectar les conductes conflictives, com grups sorollosos, que beuen o realitzen partides de cartes a la via pública, grups (habitualment joves) que monopolitzen l’ús de zones de descans, etc.

Les actuacions de la nova unitat volen ajudar a prevenir i controlar amb precisió alguns punts calents del barri i reconduir aquestes situacions.

En aquest període s’han inspeccionat 10 pisos on s’havien rebut queixes per possible sobreocupació; en quatre d’ells s’ha pogut verificar que no s’ajustaven a la normativa.

La unitat està formada per un caporal amb deu anys d’experiència a la Guàrdia Urbana i quatre agents -dos que han desenvolupat tasques de guàrdies de barri i dos formant part del grup de reacció nocturn-, que han rebut una formació especialitzada. El balanç d’aquesta prova pilot, gairebé tres mesos després, “és molt positiu pel que fa a resultats i pel que fa a la percepció de la ciutadania, cosa que ha portat el consistori a estudiar la possibilitat d’estendre-la a la resta de la ciutat”, han explicat des de l’Ajuntament. Redacció | Foto: Arxiu