Aproven la remunicipalització del servei d’aparcament a Castelldefels

L'empresa municipal SAC començarà a prestar el servei a partir del 22 de maig en zona verda i blava a la platja

El Ple municipal de Castelldefels va aprova ahir de manera definitiva la remunicipalització del servei d'aparcament en zona verda i blava de la platja passant així a ser gestionat directament per l'Ajuntament. D'aquesta manera, a partir del 22 de maig el servei serà gestionat a través de l'empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC), empresa que actualment presta el servei d'aparcament de zona blava al centre de la ciutat. L'acord va ser pres amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC, Movem, ERC, C'SíPot i PDeCAT) i C's i el vot en contra del PP.

Segons Candela López, Presidenta de l’empresa municipal SAC, manifesta que aquest procés de remunicipalització “forma part d'un dels projectes estratègics d'aquest equip de govern que és la reestructuració de les empreses municipals, amb l'objectiu que siguin més eficients i puguin oferir millors serveis públics a un menor cost, tal com s'està demostrant amb el servei de neteja.”

remu castefa zona blava verda

Subrogació del personal

Amb la remunicipalització, l'Ajuntament també adquireix el compromís de subrogar el personal actual i el manteniment de les condicions d'aquests treballadors i treballadores. En l'actualitat hi treballen 25 persones (davant de les 62 proposades inicialment per VSM per prestar-lo). En conseqüència, l'Ajuntament manifesta la voluntat d'incrementar el personal per cobrir de manera òptima el servei.

Abans de prendre la decisió de remunicipalitzar l'aparcament regulat del litoral i encomanar-lo a SAC l'Ajuntament va encarregar a una assessoria un estudi per analitzar la viabilitat econòmica del servei i analitzar la modalitat de gestió directa més eficient i sostenible econòmicament.

Les conclusions de l'estudi havien determinat que la forma més eficient de prestar el servei és que l'Ajuntament assumeixi la gestió i la recaptació de la taxa d'aparcament regulat. L'Ajuntament encarrega el servei a l'empresa municipal SAC, amb una assignació econòmica per assumir els costos de prestar el servei.

Benefici econòmic i millores en el servei

Segons fonts municipals, a més del benefici industrial que s'estalvia la gestió municipal, hi ha un estalvi de l'IVA. A partir de l'any 2018 la gestió integral de l'aparcament regulat a la platja, sumat al de la zona blava del centre, es preveu que permetrà a l'Ajuntament ingressar 2,7 milions d'euros, mentre que el cost del servei serà d'1,7 milions. El benefici, doncs, el primer any es preveu que serà d'un milió.

D’altra banda, l'empresa municipal SAC iniciarà en les properes setmanes un procés de diàleg amb la ciutadania per recollir propostes de millora del servei d'aparcament de zona verda i blava de la platja. La voluntat és analitzar les diferents necessitats i casuístiques, i l'ocupació de les diferents zones i franges horàries, per ajustar el servei al seu objectiu de regulació de l'aparcament a la zona de la platja, facilitant la rotació i millorant la gestió de l’espai públic. Cal tenir present que el fet que la gestió del servei de parquímetres i vigilància sigui municipal permet més flexibilitat a l'hora d'introduir-hi millores o modificacions.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix