Canvien sis carrers amb reminiscència franquista a Esplugues

Imprimeix

Les noves denominacions s'han escollit a través d'un procés participatiu entre els veïns i veïnes de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat va aprovar el passat dimecres 1 de març la substitució de nom de sis carrers amb reminiscència franquista amb el vot a favor tots els regidors i regidores assistents al Ple, a excepció de la regidora del PP i la regidora no adscrita Laura Benito que s’han abstingut.

L'acord segueix l'aprovació que el Ple ja va fer el novembre de 2015, quan es va crear una Comissió per determinar quins carrers canviarien de nom per eliminar restes de la dictadura. A partir de l'informe elaborat per aquesta comissió, l'Ajuntament va obrir un procés participatiu en què la ciutadania va presentar propostes de noves denominacions.

doctor esplugues carrer 2

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va definir aquest com un “acord històric perquè s’acompleix a la Llei de Memòria Històrica i perquè aquests carrers portaran el nom de persones defensores dels drets, les llibertats i la democràcia”. A més va expressar que “estic contenta que l’hem pogut aprovar amb només dues abstencions”. També va voler “la participació en diferents graus de tots els regidors i regidores i la voluntat d’arribar a l’acord.”

Els nous noms de carrers són:

-          L’avinguda del Doctor Josep Maria Pouplana s’anomenarà avinguda de la Mestra Dolors Barceló,

-          El carrer Anton Fortuny s’anomenarà carrer de l’Alcalde Martí Figueras i Castillo,

-          El carrer Melcior Llavinés Roca s’anomenarà carrer de Clara Campoamor,

-          El carrer Gaietà Faura s’anomenarà carrer de David Carreras i Trias,

-          La plaça Josep Català i Soler s’anomenarà plaça d’Elisabeth Eidenbenz (Maternitat d’Elna),

-          El carrer Doctor Manuel Riera s’anomenarà carrer del 8 de Març.

Cap tràmit

L'Ajuntament garanteix que els veïns amb domicili en aquests carrers no hauran de fer cap tràmit a nivell jurídic ni a efectes del servei de Correus, ja que el consistori s'ocuparà de notificar els canvis a totes les institucions i administracions.

  

Redacció / Fotos: Google Maps