Baixen les denúncies de violència masclista en el quart trimestre de 2017

Va augmentar respecte l’any anterior (+126) i va disminuir les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat

Un total de 553 dones van ser víctimes de violència masclista, mentre que 25 homes foren condemnats i 6 absolts. Aquestes són les dades que ha presentat l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat en el quart trimestre de 2017 amb l'explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial.

gramatica grafica

D’altra banda, 15 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial (proporció clarament superior a l’observada en el trimestre anterior). El nombre de denúncies de violència masclista (543) disminueixen respecte el trimestre anterior (-52) però augmenten respecte l'any anterior (+126). El 63% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, el 22% per atestat policial amb intervenció directa de la policia i el 10% mitjançant informe de lesions.

eix els mossos instrueixen gairebe 11000 denuncies per violencia masclista fins loctubre 67535

Protecció

En el quart trimestre de 2017 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat. Així, en el quart trimestre de 2017 les ordres de protecció iniciades són 90 (11 menys respecte el tercer trimestre i 8 menys que el quart trimestre de 2016). Creix el pes de les ordres de protecció denegades que ha passat de suposar el 50% en el 2016 a ser el 53,3% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca en el quart trimestre de 2017.

Assumptes civils i penals

Els assumptes civils i els assumptes penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat creixen respecte el trimestre anterior. La majoria dels agressors (51,1%) als que s'ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat una relació afectiva amb la seva víctima.

  

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix