L’AMB abaixa el rebut de l’aigua a l’àrea metropolitana un 1,65%

Afecta els municipis abastits per Aigües de Barcelona i la proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa

Avui el Consell Metropolità ha ratificat la revisió de tarifes d'aigua potable als municipis metropolitans abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua (ABEMCIA). Aquesta actualització estableix el decrement d'un 1,65% en el rebut que paga la ciutadania, un estalvi total de 5M respecte la tarifa actual. Això suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys, canviant la tendència ascendent dels anys anteriors. Els municipis afectats són Begues, Esplugues de Llobregat, El Papiol, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Torrelles de Llobregat, Castelldefels, Cornellà, Gavà, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

aixeta 600x233

Segons Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, "com a Àrea Metropolitana de Barcelona hem de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l'aigua, reflectint els costos reals, i aquest és l'exercici que estem fent". Considerant les dues últimes revisions tarifàries, l'estalvi per la ciutadania en la tarifa de l'aigua es situa en 30 milions d'€ anuals respecte les peticions d'Aigües de Barcelona, o el que és el mateix, 18 € per any i abonat.

Els motius

Igual que s'ha fet amb la resta de municipis metropolitans, les noves tarifes no han repercutit l'augment de l'11,88% que durant el mes de desembre es va aprovar -amb el vot en contra de l'AMB- per al subministrament d'aigua en alta de l'empresa ATLL i el contracte de la qual va ser anul·lat pel Tribunal Suprem. En aquest sentit, l'AMB segueix pendent de la resolució de la mesura cautel·lar que va sol·licitar contra aquest augment.

1882

També s'han revisat els costos financers que aplica la companyia, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajust del volum d'aigua a la realment subministrada.

La nova proposta de tarifes per al 2018 està ara pendent de l'aprovació definitiva per part de la Comissió de Preus de Catalunya, de forma que  s'espera que en les properes setmanes entri en vigor.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix