ERC-Gavà insta al govern municipal a evitar “nous atacs d'ultres”

L'Ateneu Popular La Màquia va ser objecte el passat 10 de març d’un incendi provocat mentre s’estava celebrant un acte musical

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una proposta al Ple d'aquest dijous, 22 de març, on insta al govern local (PSC i Demòcrates) a evitar “nous atacs terroristes d'ultres” a la ciutat com el perpetrat aquest mes al local de l'Ateneu Popular La Màquia.

Els fets van passar la matinada del 10 de març, mentre s'estava celebrant un acte musical dins d'aquest espai per autofinançar la Festa Major Alternativa d'enguany. Des de fora, algú va calar foc a les mantes que s'havien posat davant de la persiana de la porta d'accés per esmorteir el soroll i no molestar al veïnat. L'incendi va omplir l'ateneu de fum tòxic i només la ràpida intervenció dels serveis d'emergència va impedir la propagació de les flames dins del local i una tragèdia, tot i que es van produir danys materials.

Pintades, intimidacions i llançament d’ous

El local de La Màquia ha rebut els darrers mesos diversos atacs per part de grups d'ultradreta, segons els republicans, com ara pintades amb amenaces, llançament d'ous dins de l'ateneu i la intimidació pel carrer d'integrants del col·lectiu. Però mai fins ara s'havia arribat a la gravetat d'incendiar un edifici amb gent a dins, un intent deliberat d'homicidi que el converteix en un atac terrorista contra la democràcia, la convivència i la llibertat ideològica.

Altres incidents

Esquerra recorda a la proposta que els atacs amb violència contra el sobiranisme local han anat a més els darrers anys. Un regidor de l'actual consistori va ser amenaçat directament i va patir desperfectes materials al negoci que regentava i al seu vehicle (uns fets que van ser denunciats als Mossos d'Esquadra). També s'han causat agressions físiques a altres persones vinculades a l'entorn independentista gavanenc i desordres als partits de l’FC Gavà produïts per un grup violent que actuava amb la complaença de l'anterior junta directiva.

ERC denuncia que tot això ha passat sota l'absoluta impunitat que permet a aquestes persones consegudes a la ciutat, segons els republicans, a actuar sense cap tipus d'impediment. Per aquest motiu, es reclama a l'equip de govern que faci front a aquest greu problema, a través de la Junta de Seguretat Local i dels mitjans que calgui.

La proposta demana també a l'alcaldessa que, de forma excepcional, concedeixi un torn de paraula durant el Ple a tots els grups municipals del consistori per tal que condemnin explícitament aquest atac, tot recordant que, justament un dia després, l'11 de març, l'Ajuntament va commemorar amb un acte institucional el Dia contra el Terrorisme.  

Redacció / Foto: ERC-Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix