S’inaugura la connexió Barcelona-Esplugues per a bicis i vianants

Té 890 metres de longitud i ha costat un total d’1,7 milions d’euros

Des d’avui dilluns ja està operatiu el nou carril bici que uneix Barcelona amb Esplugues de Llobregat superant la Ronda de Dalt i la B-23, segons informa l’ACN. El nou carril, amb un cost d’1,7 MEUR, 890 metres de longitud, 4,5 metres d’amplada i compta amb espais diferenciats per a vianants i bicicletes. La via també inclou un comptador de bicicletes diàries i anuals.

Parteix del carril bici existent a la Diagonal i que fins ara s’acabava al Parc Cervantes. Des d’aquest punt i aprofitant el talús del parc al costat de la B-23, transcorre per sota de la Ronda de Dalt, per sobre del ramal d’enllaç entre la B-23 i la mateixa Ronda de Dalt, fins a incorporar-se a la vorera de l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues.

carrilbici esplugues inauguracio

La inauguració del carril s’ha fet al Parc Cervantes de Barcelona ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, entre d’altres.

L’alcaldessa d’Esplugues ha destacat que amb el nou carril, els veïns del municipi i també els del conjunt del Baix Llobregat podran accedir per aquest punt a Barcelona a peu o en bicicleta si no volen fer ús del transport públic o el vehicle privat, una reivindicació històrica que per fi és una realitat. Díaz també ha dit, segons l’ACN, que és “un somni fet realitat” perquè després de 50 anys de reivindicacions permetrà unir a peu i en bicicleta el municipi i el Baix Llobregat amb Barcelona i ha afegit que ja es treballa per allargar-lo fins a Sant Just Desvern.

"Avui hem fet un pas molt important per connectar el Baix Llobregat amb Barcelona", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, que ha destacat la col·laboració entre les diferents administracions per fer-ho possible i el compromís de Barcelona i Esplugues per allargar el carril bici en els seus respectius municipis.

corre carrilbici

corre carribici espl

Eix 7 del Bicivia

El nou carril bici esdevé un tram principal d’un dels eixos de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpoli barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. Aquesta xarxa, dividida en xarxa bàsica i secundària, està vertebrada per nou grans eixos pedalables: quatre de verticals, que travessen la metròpoli de nord a sud i que es distribuiran seguint el curs fluvial del Llobregat i Besós; i cinc d’horitzontals, dels quals quatre discorreran per la banda de la costa i un per la zona del Vallès. Concretament, aquest nou carril bici forma part de l’eix 7 del Bicivia. Sobre la necessitat d’unir Barcelona i els municipis del seu entorn amb carrils bici, Mercedes Vidal ha assenyalat que “les possibilitats de la bicicleta no s’esgoten a Barcelona” i que amb la popularització de la bicicleta elèctrica els trajectes més llargs, que fins ara estaven reservats per a persones amb una certa preparació física, ara estaran a l’abast de tothom.

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-A.P.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix