Presenten un carril bici que unirà Esplugues i Sant Just Desvern

Serà bidireccional i ocuparà part de la calçada per on passen els vehicles

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va presentar aquesta setmana en audiència pública el projecte de construcció d’un carril segregat per a ciclistes que connectarà els centres d’Esplugues i Sant Just Desvern a través del carrer Laureà Miró, una de les artèries principals de la ciutat. L’Ajuntament de Sant Just té previst adjudicar en breu les obres.

El nou carril, que a la banda d’Esplugues començarà a la plaça Santa Magdalena (davant l’Ajuntament) i a Sant Just arribarà fins a la rambla, serà bidireccional i ocuparà part de la calçada per on actualment passen els vehicles, concretament el carril situat al costat de la vorera del cantó muntanya (és a dir, un dels dos que hi ha en sentit Sant Just).

L’amplada del nou carril bici serà de 2,30 metres (1,15 per a cada sentit) amb un espai separador de protecció de 0,50 metres. Quan estigui construït, només quedarà un carril per a vehicles en sentit Sant Just, mentre que es mantindran els dos que hi ha ara en sentit l’Hospitalet. La parada de bus de Santa Magdalena es desplaçarà més endavant i permetrà dos busos alhora.

carrilbici esplugues santjust 2

Davant el veïnat convocat a l’audiència pública, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va dir que "el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Esplugues aposta per una ciutat agradable per passejar i amb el nou carril bici, deixaran de compartir vorera els vianants i els ciclistes". El regidor d’Urbanisme, Eduard Sanz, va afirmar que, amb aquesta actuació, “volem pacificar el carrer Laureà Miró, cal que la circulació per les nostres vies sigui per al veïnat i no per als que estan de pas.”

Les obres, que es realitzaran tan bon punt s’adjudiquin per part de l’Ajuntament de Sant Just, tindran una durada de tres mesos. Es finançaran entre els ajuntaments d’Esplugues i Sant Just i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.


Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix