Gavà s’implica en la definició de l’Espai Roca

Imprimeix

En el fòrum ciutadà, celebrat dissabte, es van exposar els principals eixos del projecte es van aportar propostes i suggeriments

La ciutadania gavanenca va voler conèixer i debatre sobre tots l’avanç de planejament de reordenació de l’Espai Roca, el sector que ocupa l’empresa a Gavà i Viladecans des de la seva fundació el 1917, en una trobada oberta celebrada al Nou Espai Sant Jordi.

L’avantprojecte de l’Espai Roca formula una proposta per racionalitzar els usos de 32 hectàrees de superfície, 6 de les quals pertanyen al municipi de Gavà, que sorgeix de la col·laboració entre Roca i els ajuntaments de Gavà i Viladecans per consolidar i potenciar l’activitat econòmica vinculada a la zona i desenvolupar processos de transformació urbana.

espai roca gava forum

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez va destacar en la seva intervenció durant l’acte que “estem innovant des de la perspectiva de la participació. Aquest procés no és obligatori, però l’hem volgut fer, ajuntaments i Roca, amb la voluntat de resoldre dubtes i, el més important, d’incorporar les màximes visions a aquest projecte per poder millorar-lo”. Un objectiu que compartit per l’alcalde de Viladecans, Carles Ruíz, i el CEO de Roca, Ramon Asensio, qui també va participar en la trobada. L’alcaldessa ha afegit que l’Espai Roca “millorarà la nostra ciutat: permetrà desbloquejar i solucionar la situació del barri de la Barceloneta, millorarà la connectivitat i la mobilitat i generarà un entorn que també atraurà nova i millor activitat econòmica.”

L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va posar en relleu que amb aquest projecte “Gavà i Viladecans trenquen barreres. El mur que separa Roca de les ciutats deixarà d’existir, i entre les dues ciutats hi haurà una continuïtat urbana de parcs, d’espais públics, de vials, de persones residint, treballant i comprant als dos municipis que possibilitarà millorar a connexió que des de sempre ha existit. I reforçarem aquest continu urbà amb un valor afegit molt important que és el que ens aporta Roca.”

El CEO de Roca, Ramon Asensio, ha qualificat el projecte d’important i il·lusionant, demostració de què la voluntat de Roca de mantenir-se al territori no ha canviat.

El programa de participació ciutadana finalitzarà a l’abril. Fins aleshores, els gavanencs i les gavanenques poden continuar aportant les seves valoracions a través de la plataforma digital Gavà participa, Gavà decideix.

 

Redacció / Fotos: Aj. Gavà