Sant Joan Despí uneix cultura i esport en unes jornades solidàries

Una exposició de l'ONG Pallassos sense fronteres, i un cafè-col·loqui amb l'actriu Neus Ballbé, activitats de les 'utopies' del mes de març

La cultura i l'esport seran els protagonistes de les jornades Utopies concretes per un món millor, un cicle de col·loquis i exposicions que aquest any serviran per reflexionar sobre la capacitat de la cultura i de l'esport per ser eines de cooperació, transformació i solidaritat.

La primera utopia porta per títol La cultura com a eina de transformació social i tindrà lloc aquest mes de març. Del 12 al 23 de març, la Biblioteca Miquel Martí i Pol acollirà l'exposició La revolució del riure, un conjunt de fotografies que mostra el treball de l'ONG Pallassos sense Fronteres amb els infants sirians refugiats.

Utopia 1 Samuel Rodriguez Gevgelija2015 8

El 21 de març, a les 19.30 hores, al Centre Cívic Les Planes, tindrà lloc un cafè-col·loqui amb l'actriu Neus Ballbé, membre de Pallassos sense Fronteres i intèrpret del personatge de Pati Pla del Club Super3, que explicarà les seves vivències als campaments de refugiats del Líban.

NEUS BALLBE 011 1

La segona utopia serà al mes d'abril, amb el títol Esport i cooperació, per reflexionar sobre la dimensió solidària de la pràctica esportiva. Del 3 al 13 d'abril, al Centre Cultural Mercè Rodoreda s'hi podrà veure l'exposició Futbol que canvia vides, del fotògraf Kim Manresa. A partir d'imatges creades arreu del món, Kim Manresa reflecteix el potencial del futbol, i per extensió, de tot l'esport, com a eina de socialització, educació, solidaritat i cooperació. El cafè col·loqui d'aquesta segona utopia serà l'11 d'abril, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Mercè Rodoreda, amb el fotògraf Kim Manresa i amb Esther Eroles de la Fundació Johan Cruyff, dedicada a ajudar els nens amb més necessitats a través de l'esport. En el marc d'aquesta segona utopia, el 7 d'abril, a les 9.30 hores, se celebrarà la jornada solidària Esport per una bona causa, a càrrec de l'ONG Alaya Solidarios, al Centre Cívic de Les Planes

25 anys de cooperació

Les jornades Utopies concretes per un món millor estan organitzades pel Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Sant Joan Despí. L'any 1993, el consistori va crear la Regidoria de Cooperació i Solidaritat i un any després, va prendre el compromís d'aportar el 0,7% dels ingressos per al Tercer Món.

En aquests 25 anys, l'Ajuntament ha destinat més de dos milions d'euros a cooperació.Aquests diners han servit per finançar 22 projectes de cooperació internacional i 7 projectes de reconstrucció per emergències arreu del món, en un treball conjunt amb les entitats de solidaritat. El compromís de Sant Joan Despí amb la pau i la cooperació s'ha fet palès també a través de diferents plans municipals. L'any 2003 va arrencar el Pla local de Sensibilització Estimem el món construint la pau, eix de les activitats de conscienciació sobre la cultura de la pau i la no-violència. Sant Joan Despí també està adherida a la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans i al Fons Català de Cooperació.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí-Kim Manresa

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix