Begues innova en l’atenció a la gent gran

Imprimeix

Ja estan definits els principals aspectes del futur Centre de Prestació de Serveis per a aquest col·lectiu del municipi baixllobregatí

L’Ajuntament de Begues ha fet públics els primers detalls sobre com serà el futur Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran del municipi, un equipament que estarà format per un Centre d’Atenció Diürna i dues Unitats de Convivència. En aquests moments es treballa ja en la recta final del projecte arquitectònic i es disposa de l’estudi tècnic, funcional i de recursos humans i econòmics encarregat per l’Ajuntament a l’entitat pública d’acció social SUMAR. Així es pot conèixer tant com serà l’edifici com els serveis que aquests acollirà.

centregentgran01

L’edifici

El futur equipament es trobarà al solar situat al carrer de Ferran Muñoz de propietat municipal i constarà de tres plantes. El projecte, a càrrec de l’equip Serra Martínez Leivar Arquitectos, SCP, estableix a la planta baixa l’espai per al Centre d’Atenció Diürna en el  qual d’una banda es disposarà d’un espai comú format per una cuina central, menjador, sala d’estar, saleta, lavabos, bugaderia i accés a l’exterior i de l’altra hi haurà les diferents sales de serveis i suport, com infermeria, fisioteràpia, podologia, perruqueria..., així com els despatxos dels diversos professionals i de la direcció del centre. Aquests serveis, a més de poder atendre fins a 25 persones, seran compartits per les dues Unitats de Convivència.

Aquestes dues unitats es trobaran a la planta primera i segona cadascuna. Estaran composades per 14 habitacions per planta —una d’elles doble— amb bany adaptat i un office. La decoració dels espais buscarà la semblança amb una casa tradicional per tal d’oferir una fàcil adaptació a les 30 persones —15 per planta— que en podran fer ús.

Les Unitats de Convivència es caracteritzen per ser petits centres que repliquen unes condicions similars a viure a la pròpia llar.

Els serveis

El Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran de Begues es planteja, pel que fa als serveis que oferirà, com a una nova forma d’atendre i entendre a aquest col·lectiu. La voluntat municipal és que aquestes persones puguin envellir en una situació similar a la que trobarien a les seves pròpies llars sense sortir de Begues i amb la garantia que s’atendran totes les seves necessitats específiques. D’aquesta manera s’ofereix un model d’atenció que està centrat en l’individu i que l’anima a prendre part activament del desenvolupament del dia a dia en el propi centre: ja sigui fent-se el llit, cuinant o bé participant en altres activitats com tenir cura de l’hort i les plantes o realitzar treballs manuals.

Per tal d’adaptar el dia a dia a les necessitats de les persones usuàries, el centre disposarà del Pla d’Atenció i Vida de cadascuna d’elles, en el qual es reflectiran les seves preferències, la seva biografia i les seves dades personals. A més es comptarà amb la figura del o de la professional de referència i es celebraran assemblees en les quals també podran dir la seva.

Redacció / Fotos: Aj. Begues