Segona promoció d’habitatge públic a Les Bòbiles de Gavà

Imprimeix

Es preveu que uns 70 habitatges dels 130 que es construiran estaran reservats a aquesta modalitat

Ja es coneix el projecte arquitectònic de la que serà la segona promoció d’habitatge públic de l’IMPSOL al barri de les Bòbiles de Gavà. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, i el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, van presidir la lectura pública de l’acta del jurat en què s’ha nomenat com a guanyadora la proposta presentada per H Arquitectes. Per primer cop, l’IMPSOL, organisme que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  incorporarà a una promoció pública de Gavà habitatge públic de lloguer. Es preveu que uns 70 habitatges dels 130 que es construiran estaran reservats a aquesta modalitat.

Raquel Sánchez va destacar la importància d’aquesta segona promoció d’habitatge públic a can Ribes que, segons ha afirmat, permetrà donant resposta a les necessitats d’habitatge de la ciutadania apostant per un model públic. “Volem garantir que els gavanencs i les gavanenques puguin continuar vivint a la seva ciutat i que ho facin en uns habitatges d’una qualitat excepcional, tal com ho demostren els 143 pisos de la primera promoció al barri, i, a més, a un preu asequible”, va dir.

El gerent de l’AMB, Ramon Torra, també es va referir a la incorporació d’habitatge de lloguer: “Aquesta singularitat vol dir que continuarem vinculats a l’edifici perquè tant l’IMPSOL com l’Ajuntament continuarem presents en la seva explotació”. Quant al projecte, Torra va afirmar que aquesta promoció aporta tots els elements que hem anat afegint quant a qualitat urbana i dels interiors dels habitatges així com d’eficiència energètica, tot plegat vinculat a elements arquitectònics que afavoreixen la vida comunitària”. En aquest sentit, el projecte de la nova promoció destaca per un gran atri cobert que donarà accés a unes galeries que permetran mantenir la privacitat del veïnat i alhora relacionar-se amb la comunitat: “En definitiva, té tota una sèrie d’elements que permeten un ús interior però també de relació amb l’exterior important.”

L’AMB preveu que entre els mesos d’abril i maig de 2019 puguin començar les obres de construcció de l’edifici i que aquest estigui finalitzat a la primavera de 2021.

Redacció / Foto: Aj. Gavà