Segona promoció d’habitatge públic a Les Bòbiles de Gavà

Es preveu que uns 70 habitatges dels 130 que es construiran estaran reservats a aquesta modalitat

Ja es coneix el projecte arquitectònic de la que serà la segona promoció d’habitatge públic de l’IMPSOL al barri de les Bòbiles de Gavà. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, i el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, van presidir la lectura pública de l’acta del jurat en què s’ha nomenat com a guanyadora la proposta presentada per H Arquitectes. Per primer cop, l’IMPSOL, organisme que depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona,  incorporarà a una promoció pública de Gavà habitatge públic de lloguer. Es preveu que uns 70 habitatges dels 130 que es construiran estaran reservats a aquesta modalitat.

Raquel Sánchez va destacar la importància d’aquesta segona promoció d’habitatge públic a can Ribes que, segons ha afirmat, permetrà donant resposta a les necessitats d’habitatge de la ciutadania apostant per un model públic. “Volem garantir que els gavanencs i les gavanenques puguin continuar vivint a la seva ciutat i que ho facin en uns habitatges d’una qualitat excepcional, tal com ho demostren els 143 pisos de la primera promoció al barri, i, a més, a un preu asequible”, va dir.

El gerent de l’AMB, Ramon Torra, també es va referir a la incorporació d’habitatge de lloguer: “Aquesta singularitat vol dir que continuarem vinculats a l’edifici perquè tant l’IMPSOL com l’Ajuntament continuarem presents en la seva explotació”. Quant al projecte, Torra va afirmar que aquesta promoció aporta tots els elements que hem anat afegint quant a qualitat urbana i dels interiors dels habitatges així com d’eficiència energètica, tot plegat vinculat a elements arquitectònics que afavoreixen la vida comunitària”. En aquest sentit, el projecte de la nova promoció destaca per un gran atri cobert que donarà accés a unes galeries que permetran mantenir la privacitat del veïnat i alhora relacionar-se amb la comunitat: “En definitiva, té tota una sèrie d’elements que permeten un ús interior però també de relació amb l’exterior important.”

L’AMB preveu que entre els mesos d’abril i maig de 2019 puguin començar les obres de construcció de l’edifici i que aquest estigui finalitzat a la primavera de 2021.

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix