Neix el nou portal de voluntariat i suport associatiu a Esplugues

L'Ajuntament també obre un Punt per promoure el voluntariat a la ciutat

Esplugues de Llobregat estrena el portal de Voluntariat i Suport Associatiu, una versió renovada del Portal d’Entitats que es va crear l’any 2008. El nou portal reuneix en un sol web els recursos i serveis municipals adreçats a les entitats, així com informació per a les persones interessades a fer voluntariat: www.entitats.esplugues.cat. L’objectiu municipal és oferir una eina i canal de comunicació intuïtiu i amb informació de qualitat per enfortir el teixit associatiu de la ciutat i promoure el voluntariat amb recursos, consells, assessorament, cessió d'espais, etc.

entitats esplugues 2

Radiografia de les entitats d'Esplugues

Per tal d'adaptar el servei a les necessitats reals, l'Ajuntament va fer una enquesta a les entitats locals. En la diagnosi que es va obtenir es va detectar que els principals reptes de les entitats d'Esplugues són ampliar la base social, obtenir més recursos econòmics i millorar la comunicació.

Les dades també indiquen que el 60% de les sòcies de les entitats són dones, que les persones voluntàries a Esplugues són més de 1.800 i que 7 de cada 10 entitats tenen persones voluntàries i que les posicions de poder estan, com a la resta de societat, força masculinitzades, amb un 60-61% d'homes en els òrgans de govern i la presidència.

El 60% de les entitats del municipi es van constituir fa més de 18 anys i el 42% han estat declarades d'utilitat pública. Pel que fa a l'àmbit d'actuació, que només és únic en el 72% dels casos, el més destacat és la cultura (43%), seguit d'acció social i salut (28%), d'esports (18%) i de polítiques d'igualtat (10%).

entitats esplugues 3

Jornada de Suport Associatiu

El nou portal es va presentar dijous 22 de febrer durant la 1a Jornada de Suport Associatiu d’Esplugues que es va fer a l’Espai Baronda i on eren convidades totes les entitats del municipi. Era una trobada per comentar els resultats de l’estudi sobre l’associacionisme i el voluntariat a Esplugues, informar sobre els serveis de l’Ajuntament a les entitats i parlar dels procediments de presentació i justificació de les subvencions del 2018.

Punt d'assessorament

També es va presentar el Punt de Voluntariat i Suport Associatiu, que estarà obert els dimecres de 10 a 12 hores i els dijous de 18 a 20 h i situat a l'Oficina Jove d'Emancipació (c. Àngel Guimerà, 34). En cas de consultes d'entitats que requereixin una atenció especialitzada, es programarà una cita amb el servei d’assessorament que correspongui (fiscal, legal, etc.) a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o del telèfon gratuït 900 30 00 82.

 

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix