En marxa un innovador programa d’ocupació per a joves a Sant Boi

Aquesta iniciativa ofereix formació professional homologada, una ajuda de 200 euros al mes i acompanyament per a la inserció laboral

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha posat en marxa un innovador programa d'ocupació juvenil. Un tota de 150 joves del municipi que en l'actualitat no estudien ni treballen se'n podran beneficiar. El Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ) proposa una bateria d'accions coordinades per millorar l'ocupabilitat d’aquests joves d'entre 16 i 29 anys. Cada participant rebrà una ajuda al seguiment de la formació de 200 euros mensuals. La iniciativa és innovadora perquè reuneix en un únic programa totes les fases de la millora de l'ocupabilitat: orientació laboral, formació professional i acompanyament per a la inserció. Amb un cost d'1,2 milions d'euros, més del 90% es finança amb una subvenció europea. L'Ajuntament n'aporta la resta (al voltant de 100.000 euros).

21.joves

Especialitats i títol

Els joves i les joves participants rebran formació professional gratuïta i podran triar entre un total de 10 especialitats professionals. Com a resultat, obtindran un títol homologat equivalent a un grau mitjà d’FP en les especialitats cursades. Les 10 especialitats s'han escollit perquè concentren més de la meitat dels contractes que es registren a la ciutat de Sant Boi en l'actualitat.

Dues fases

En una primera fase s'ofereixen cinc certificacions professionals: atenció sociosanitària a persones en el domicili, atenció sociosanitària a persones dependents, desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia web, gestió de trucades de teleassistència i organització i gestió de magatzems. Les altres cinc especialitats es podran cursar a partir del setembre. Les 150 persones beneficiàries també rebran formació complementària per millorar l'ocupabilitat.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix