ERC demana mesures per solucionar la problemàtica educativa gitana a Gavà

Segons un estudi, el 98,99% dels joves d'aquesta comunitat local no va aconseguir el títol de graduat en Educació Secundiària Obligatòria (ESO)

El president de la Federació Comarcal d'ERC Baix Llobregat i L'Hospitalet i diputat al Parlament, Jordi Albert, s'ha reunit avui amb Juan Antonio Heredia, autor d'un recent estudi sobre la comunitat gitana a Gavà. Durant la trobada s'ha parlat de les diferents problemàtiques que afecten aquest col·lectiu, en especial les referides a l'àmbit educatiu, i s'han estudiat futures accions conjuntes de treball per trobar-hi solucions.

Una de les conclusions de l'estudi és que el passat curs escolar, 2016-2017, el 98,99% dels joves d'aquesta comunitat local no va aconseguir el títol de graduat en Educació Secundiària Obligatòria (ESO). També es constata una alta incidència de l'assistència irregular a les classes i d'absentisme escolar, sobretot en educació secundària i en el cas de nenes de 13 i 14 anys. En aquest darrer grup hi incideix també un component cultural ja que les famílies consideren que la seva educació ja no és rellevant i, fins i tot, pacten casaments.

Moció al Ple

Malgrat que aquesta és una problemàtica global que afecta diverses administracions, el grup municipal d'ERC-Gavà va presentar al Ple de l'Ajuntament del passat 25 de febrer una bateria de propostes per instar al govern local (PSC-Demòcrates) a fer una anàlisi de la situació educativa de la comunitat gitana al municipi, que faci una especial atenció a l'abandonament escolar i amb perspectiva de gènere. També es va demanar que, un cop es coneguin les conclusions, s'implementin les accions adients per millorar la situació.

Els regidors gavanencs d'Esquerra van reclamar, a més, la creació d'un grup d'alfabetització per a persones grans gitanes, ja que el treball fet per Heredia constata l'existència d'una petita bossa (1%) d'integrants del col·lectiu que no saben llegir. Segons els republicans, el govern local es va negar a crear un grup d'alfabetització específic i es va remetre a una inconcreta feina socioeducativa de conscienciació perquè es matriculin en els cursos d'adults ja existents, i a la tasca d'un mediador finançat per la Generalitat. Des d'ERC-Gavà es considera que cal una planificació global que permeti fer una intervenció especialitzada. 

Redacció / Foto: ERC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix