Castelldefels aprova el III Pla Local d'Igualtat de Gènere 2018-2021

Segons l’alcaldessa, Maria Miranda, “abasta totes les àrees de l'Ajuntament, no només Igualtat, com per exemple àmbits d'urbanisme i de civisme"

El Ple municipal de Castelldefels va aprovar per unanimitat el III Pla Local d'Igualtat de Gènere per al període 2018-2021. D’aquesta manera, el consistori baixllobregatí es dota d’una eina principal per al desenvolupament de les polítiques d'igualtat entre dones i homes. L'estratègia principal sobre la qual gira aquest tercer pla és la transversalitat de gènere, un salt qualitatiu respecte les polítiques sectorials d'igualtat, sovint adreçades a les dones, per centrar-se en els processos i les institucions on aquesta desigualtat es produeix. En aquest sentit, s'ha utilitzat el terme “transversalitat de gènere” en referència a l'estratègia que incorpora la perspectiva de gènere a totes les polítiques i actuacions públiques, de forma transversal, en tota l'Administració Pública.

genere castelldefels

Segons l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, “és un Pla que abasta totes les àrees de l'Ajuntament, no només Igualtat, com per exemple àmbits d'urbanisme i de civisme". “Estem convençuts que aquest Pla i les iniciatives que incorpora seran molt profitoses per a la ciutat”, va afegir. A més, l'alcaldessa va voler remarcar que l'equip de Govern "treballa i continuarà treballant per construir un Castelldefels amb igualtat d'oportunitats i sobretot una ciutat igualitària on la figura de la dona estigui cada dia més empoderada."

D’altra banda, el regidor d’Igualtat, Àlex Company, explica que aquest nou Pla “sorgeix dels problemes i les necessitats que té el municipi en matèria d'Igualtat de Gènere així com de les accions i bones pràctiques que s'han dut a terme durant els últims anys”. “S'ha elaborat d'una manera molt participativa amb diferents grups focals de treball, amb grups de dones de diferents edats i de diferents àmbits socials; i també amb associacions i entitats i agents cívics de la nostra ciutat”, conclou.

Redacció / Fotos: Vix-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix