Allau de parelles de fet fraudulentes a Martorell

Imprimeix
L'Ajuntament es veu obligat a modificar el reglament i demanarà un any d'empadronament per tenir accés al registre

L'Ajuntament de Martorell ha decidit canviar el reglament de parelles estables i, a partir d'ara, demanarà un mínim d'un any d'empadronament als que solicitin poder accedir al registre com a parelles de fet.

La modificació de la norma arriba després que els gestors municipals hagin detectat un augment sospitós de sol·licituds.

Tot i que no han pogut aportar una xifra exacta de peticions, fonts municipals han assegurat a aquest mitjà que "el nombre de parelles de fet dels tres o quatre últims mesos era idèntic pràcticament al de tot l'any anterior".

Homes paquistanesos amb dones espanyoles gitanes

La majoria de parelles de fet "sospitoses" estaven formades per homes estrangers (del Marroc i del Paquistan, per exemple) i dones autòctones de raça gitana.

Tant els uns com les altres provenien d'altres localitats. "No cal ser detectiu per adonar-se que ens trobàvem davant d'un clar frau", han sintetitzat les citades fonts.

L'objectiu dels primers era obtenir per la via ràpida el permís de residència al nostre país, mentre que el d'elles era purament econòmic: obtenir els diners que els exigien a canvi de la unió.

Procés finalitzat en només un dia

Les presumptes parelles formalitzaven el procés en un mateix dia, gairebé automàticament, beneficiant-se de la major facilitat dels tràmits que en el cas del matrimoni.

A més, viatjaven fins a Martorell per aprofitar-se del fet que, a diferència del que passa a altres ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, no es demanava cap antiguitat al padró municipal.

Els dirigents de Martorell confien que, després del setge, acabi definitivament l'auge de registres de parella de fet sospitoses.

Héctor Marín | Foto:  Arxiu