Martorell demana ser Ciutat Amiga de la Infància

Imprimeix

L’Ajuntament sol·licitarà a l’UNICEF Comitè Espanyol que s’inicien els tràmits per al seu reconeixement

Martorell vol ser Ciutat Amiga de la Infància (CAI) i sol·licitarà a l’UNICEF Comitè Espanyol que iniciï els tràmits pertinents. Aquest reconeixement incrementaria les polítiques de protecció, els drets i la capacitat de presa de decisions de la infància i l’adolescència. Segons informa fonts municipals, el primer pas va ser l’aprovació d’una moció en el Ple del passat dilluns, proposada per l’equip de govern i consensuada per totes les forces polítiques.

La població baixllobregatina aspira a ser la tretzena a Catalunya que obté el reconeixement CAI, que ja tenen ciutats com ara Barcelona, Lleida, Girona, Cornellà o Sant Cugat del Vallès. El programa va néixer l’any 2001 de la mà d’UNICEF i posa en valor el paper dels infants i adolescents. Ho fa dissenyant polítiques públiques municipals que garanteixin el seu desenvolupament, drets, benestar i participació en la presa de decisions.

Consell dInfants 09

Núria Canal, regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, considera que “invertir en la infància significa assegurar els seus drets en el present i garantir el futur de la societat. Com a poble, hi seguirem treballant”. Aquest reconeixement “permetrà un suport i col·laboració per al desenvolupament, millora contínua i innovació de les polítiques d’infància i adolescència al municipi”. La regidora explica que ser ciutat CAI seria beneficiós perquè “ens permetria més col·laboració amb altres governs, institucions i organitzacions socials”. També perquè faria possible “centrar el focus en els infants més vulnerables i amb un major risc de quedar enrere; incloure Martorell a l’Agenda 2030, que ens connectaria a nivell internacional i fomentar més la participació, donant veu als infants per a que les seves propostes es tinguin més en compte en les decisions dels governs locals”. Per això, “disposem del Consell d’Infants i els Pressupostos Participatius. Hi creiem i els potenciarem més.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Martorell