Torna la Mediterranean Diving 2018 a Fira de Cornellà

Amb la total de 8.300 metres quadrats de superfície expositiva s’espera la presència d’unes 15.000 persones

Cornellà de Llobregat tornarà a ser la capital mundial del busseig, on els professionals i practicants relacionats amb el món de les activitats subaquàtiques tindran del 23 al 25 de febrer una cita ineludible. La Fira acollirà la dinovena edició del Mediterranean Diving, un saló que per la seva veterania, s’ha guanyat un espai de referència en el calendari europeu. Enguany torna a destacar la presència d’expositors procedents d’indrets com Alemanya, Filipines, França, Itàlia, Mèxic, Portugal, Regne Unit, Tailàndia, USA, Açores i Madeira, reforçant així el caràcter internacional.

MediterraneanDiving 1

En el Mediterranean Diving se citen durant tres dies tots els agents implicats en el sector: fabricants, distribuïdors, didàctiques, certificadores, centres i escoles de busseig, agències de viatges especialitzades, oficines de turisme, institucions, etc. Els visitants poden trobar tot el que cal saber sobre les diferents disciplines que engloben les activitats subaquàtiques, des del tradicional busseig que continua sent la disciplina ‘estrella’, la pràctica de fotosub, fotografia submarina, la creixent demanda de natació amb aletes o l’apnea que en els darrers anys està augmentant considerablement el nombre de practicants, entre moltes altres disciplines.

La fira compta amb marques com CRESSI, la certificadora SSI o PADI, especialitzada en formació de busseig recreatiu, també tornen firmes com Bauer Kompressoren, Beuchat, Easydive o Teseo entre altres expositors. Entre les novetats destaquem la presència per primer cop de Promotur Islas Canarias, a més d’altres oficines i patronats de turisme. L’oferta es completa amb centres de busseig amb seu en territori nacional i internacional, distribuïdors i tendes especialitzades com Casco Antiguo, escoles, agències que promouran les millors destinacions, etc.

Demostracions i Jornades Tècniques

La piscina climatitzada instal·lada en el recinte firal captarà l’atenció de grans i petits amb els batejos d’immersió i les demostracions en viu tan dissabte com diumenge. L’apneista Miguel Lozano serà un dels protagonistes, tot un referent sent una de les tres persones del món capaç de descendir amb una sola respiració per sota dels 120 metres en la modalitat d’immersió lliure.

La Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS) organitza tallers-jocs per a nens de reconeixement de peixos, d’habilitats i de natació amb aletes i amb monoaleta. Serà dissabte i diumenge a les 11h del matí.

De forma paral·lela al saló es desenvolupen al llarg dels tres dies les Jornades Tècniques Professionals, un fòrum de debat sobre el present i el futur del sector. Es tractaran temàtiques com les emergències subaquàtiques, prevenció d’accidents, ansietat i estrès en el busseig, es projectaran documentals de prestigi i serà el marc on la FECDAS celebra la seva trobada anual d’instructors federats, entre altres ponències d’interès per al sector.

 busseig fira

D’altra banda, la presència de la Historical Diving Society Spain (HDSES) portarà exposicions de fotografies i càmeres històriques i aprofitaran per presentar en la fira dissabte a les 12h la reedició 2018 del llibre d’Eduard Admetlla “Fondo” amb la presència del conegut bussejador, inventor de les capses estanca per a càmeres fotogràfiques.

En l’edició de l’any passat, unes 15.000 persones van visitar el Mediterranean Diving. Enguany, Cornellà tornarà a convertir-se en la capital del món amb la total d’ocupació dels 8.300 metres quadrats de superfície expositiva del recinte firal.

Inauguració, divendres

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández inaugura el dinovè Saló de la Immersió aquest divendres, a les 12 del migdia acompanyat pel Director General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela.

Redacció / Fotos: Procornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix