Esplugues participarà en la Setmana dels Horaris

Imprimeix

Se celebrarà del 26 de febrer al 2 de març en una prova pilot d'un canvi en l'organització del temps on l’Ajuntament implica la ciutadania i l’empresariat local

Del 26 de febrer al 2 de març se celebrarà la primera edició de la Setmana dels Horaris d’Esplugues de Llobregat. Una prova pilot per veure com seria la vida quotidiana si féssim aquesta transformació de l’organització del temps. A més, una manera pràctica de plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques. Esplugues és una de les quatre ciutats catalanes escollides per liderar aquest procés participatiu, juntament amb Barcelona, Girona i Terrassa.

DWYy1mjUMAAOXSm

L'objectiu és que, durant aquests dies, la jornada laboral de les empreses i dependències municipals pugui finalitzar a les 18 hores com a màxim, sempre que sigui possible. En el cas dels comerços que s'uneixin a la iniciativa, la proposta és que el dimecres 28 de febrer tinguin un horari de tancament a les 19 hores, on sigui possible. En una carta a les empreses locals, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha demanat a l'empresariat de la ciutat que "s'impliquin activament en la Setmana" i els ha animat "a participar activament en aquesta xarxa i en les iniciatives que es promouen a Esplugues per contribuir a la ‘Iniciativa per a la Reforma Horària’ i per impulsar-la des de l’àmbit local de manera efectiva."

Durant la setmana es faran accions de sensibilització per garantir la implicació dels diferents actors claus en l’acceleració del canvi. Es donaran a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials, així com idees que permetin transitar cap a un moment zero de reforma horària.

Redacció / Fotos: Arxiu