Els jubilats de Sant Feliu es mobilitzen per unes pensions dignes

Imprimeix

Demà participen en una concentració a la Plaça Catalunya de Barcelona, i el proper 27 de febrer assistiran al Ple municipal per dona suport tal Manifest en Defensa del Sistema Públic de Pensions

La Comissió de Jubilats i Jubilades de Sant Feliu de Llobregat han convocat per aquesta setmana dues mobilitzacions per a unes pensions dignes. La primera concentració serà demà dijous, a les 10.30 hores, a la plaça de Catalunya de Barcelona on hi ha convocada una gran manifestació. I d’altra banda, el proper 27 de febrer assistiran al Ple de l’Ajuntament per donar suport al Manifest en Defensa del Sistema Públic de Pensions, “davant del pobre augment del 0,25% i per la derogació de la reforma laboral”, segons manifesta la Comissió. A més, cada dilluns, hi ha una concentració, a les 12 hores, a la plaça de la Vila.

jubilats santfeliu

Segons explica la Comissió en un manifest: “els darrers anys, com a conseqüència de la crisi econòmica ocasionada per la bombolla immobiliària i la crisi de la banca, els governs han aprofitat la situació per a que la gran banca s´apropiï de les caixes d´estalvis i part del sistema sanitari. També ha servit per desprestigiar l´escola pública, incrementant les subvencions a les escoles concertades.

Però com que no tenen prou amb aquestes apropiacions, el sistema ara vol fer un altre pas anant cap a la privatització de les pensions públiques. La reforma laboral ha precaritzat el mercat laboral de manera escandalosa, reduint els salaris i les cotitzacions dels treballadors a nivells de fa 40 anys, cosa que ha provocat que en els últims anys hagin desaparegut els 66.000 milions d´euros que hi havia a la guardiola de les pensions.

Com a conseqüència d´aquesta situació, a partir del 2013, el govern fa un decret en el qual es carrega el que diu a l´article 50 de la Constitució que garanteix la revalorització de les pensions i imposa de manera unilateral un increment anual del 0,25 %, increment que està suposant una important pèrdua del poder adquisitiu i que posa en perill el futur de les nostres pensions tenint en compte les previsions de la inflació.

Per tot això, demanem als partits polítics i el govern facin els passos per aconseguir:

1.- Derogació de la reforma laboral que permet la precarització dels treballadors i la reducció important dels salaris i cotitzacions.

2.- Recuperació del Fons de Pensions, revisant el sistema fiscal, fent que paguin més les grans fortunes que han estat els grans beneficiaris de la crisi.

3.- Increment de les pensions segons l´IPC de l´any anterior a la revalorització i recuperació del poder adquisitiu perdut els últims anys.

4.- Pensió mínima de 1.000 €

5.- Equiparació de les pensions no contributives amb el SMI”

Redacció / Fotos: LPdB