Els jubilats de Sant Feliu es mobilitzen per unes pensions dignes

Demà participen en una concentració a la Plaça Catalunya de Barcelona, i el proper 27 de febrer assistiran al Ple municipal per dona suport tal Manifest en Defensa del Sistema Públic de Pensions

La Comissió de Jubilats i Jubilades de Sant Feliu de Llobregat han convocat per aquesta setmana dues mobilitzacions per a unes pensions dignes. La primera concentració serà demà dijous, a les 10.30 hores, a la plaça de Catalunya de Barcelona on hi ha convocada una gran manifestació. I d’altra banda, el proper 27 de febrer assistiran al Ple de l’Ajuntament per donar suport al Manifest en Defensa del Sistema Públic de Pensions, “davant del pobre augment del 0,25% i per la derogació de la reforma laboral”, segons manifesta la Comissió. A més, cada dilluns, hi ha una concentració, a les 12 hores, a la plaça de la Vila.

jubilats santfeliu

Segons explica la Comissió en un manifest: “els darrers anys, com a conseqüència de la crisi econòmica ocasionada per la bombolla immobiliària i la crisi de la banca, els governs han aprofitat la situació per a que la gran banca s´apropiï de les caixes d´estalvis i part del sistema sanitari. També ha servit per desprestigiar l´escola pública, incrementant les subvencions a les escoles concertades.

Però com que no tenen prou amb aquestes apropiacions, el sistema ara vol fer un altre pas anant cap a la privatització de les pensions públiques. La reforma laboral ha precaritzat el mercat laboral de manera escandalosa, reduint els salaris i les cotitzacions dels treballadors a nivells de fa 40 anys, cosa que ha provocat que en els últims anys hagin desaparegut els 66.000 milions d´euros que hi havia a la guardiola de les pensions.

Com a conseqüència d´aquesta situació, a partir del 2013, el govern fa un decret en el qual es carrega el que diu a l´article 50 de la Constitució que garanteix la revalorització de les pensions i imposa de manera unilateral un increment anual del 0,25 %, increment que està suposant una important pèrdua del poder adquisitiu i que posa en perill el futur de les nostres pensions tenint en compte les previsions de la inflació.

Per tot això, demanem als partits polítics i el govern facin els passos per aconseguir:

1.- Derogació de la reforma laboral que permet la precarització dels treballadors i la reducció important dels salaris i cotitzacions.

2.- Recuperació del Fons de Pensions, revisant el sistema fiscal, fent que paguin més les grans fortunes que han estat els grans beneficiaris de la crisi.

3.- Increment de les pensions segons l´IPC de l´any anterior a la revalorització i recuperació del poder adquisitiu perdut els últims anys.

4.- Pensió mínima de 1.000 €

5.- Equiparació de les pensions no contributives amb el SMI”

Redacció / Fotos: LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix