El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, punt d’inici de la Magic Line

Imprimeix

Per primera vegada forma part d’un nou recorregut de 25 km de la mobilització ciutadana en forma de caminada solidària on s’aplegaran 1.500 persones

La cinquena edició de la Magic Line de Sant Joan de Déu arriba aquest diumenge 25 de febrer amb una novetat. El Parc Sanitari Sant Joan de Déu es converteix, per primera vegada, en punt d’inici d’un nou recorregut de 25 km i amb 1.500 participants. Com cada any a la caminada, la inscripció és per equips d’entre 5 i 20 persones que es proposen un repte econòmic a aconseguir, abans de la caminada, amb centenars d’accions per tot el territori.

La sortida

La sortida d’aquest nou tram començarà dins el Parc Sanitari on els participants hauran de recórrer tres punts del recinte, com si es tractés d’una gimcana, abans d’iniciar el camí solidari. Durant el trajecte, diverses dinamitzacions s’encarregaran d’animar a totes aquelles persones que vulguin viure aquesta festa solidària, sigui fent camí o simplement gaudint de l’ambient de la jornada. Perquè com apunta l’Elisabet Carrasco, responsable de Desenvolupament Solidari del Parc Sanitari Sant Joan de Déu el més important de la Magic Line no són els quilòmetres, sinó les persones que hi participen.”

magic line 2

Sota aquesta premissa, el Parc Sanitari s’encarregarà enguany, amb l’ajuda de voluntaris de la mateixa institució, de l’Escola Rubió i Ors, del Club d’Atletisme i de voluntaris anònims del carrer, entre d’altres, d’aconseguir que la Magic Line esdevingui un record inoblidable.

Activitats prèvies

La jornada començarà amb un cafè hospitalari que donarà la benvinguda als participants, mentre passegen entre botigues solidàries i l’exposició de La Mirada de l’Altre, un projecte social i comunitari del programa Torrents d’Art del Parc Sanitari que lluita contra l’estigma que envolta la salut mental. A més, Torrents d’Art obsequiarà tothom amb un kit de cartonet, fils i instruccions, material prèviament elaborat per usuaris de salut mental i també amb la col·laboració de Lanas Katia que, en arribar a la plaça de la Catedral de Barcelona, punt final de la Magic Line, els participants penjaran en un mural a manera de missatge global i solidari.

Enguany, la Magic Line també recorrerà el parc de la Muntanyeta de Sant Boi, on la Cabuda, la mascota del Parc Sanitari, i un grup de batucada animaran els participants. La festa continuarà per diversos carrers de Sant Boi de Llobregat on, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i els tècnics de barri que han participat en l’organització de la caminada solidària, es podrà gaudir de moltes activitats. Així, la música d’en Pau Gimeno, acompanyat per usuaris de salut mental del Parc Sanitari, altres entitats santboianes com ara l’Escola Molí Nou, la Unió Esportiva Santboiana, el Museu de Sant Boi o les Termes romanes, també ompliran de color els carrers de la ciutat.

foto magic line edicions anteriors

Finalment, el recorregut seguirà la llera del riu Llobregat on hi haurà un punt d’avituallament conduït pels voluntaris del Parc Sanitari, i entrarà a Barcelona per l'Hospitalet de Llobregat, sumant-se als 12.000 participants de la resta de recorreguts de la Magic Line.

Enguany la Magic Line de Sant Joan de Déu arriba amb més de 900.000 euros recaptats que han ajudat a finançar més de 70 projectes, alguns dels quals es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu com ara la musicoteràpia, el teatre per a persones amb problemes de salut mental o programes de cobertura de necessitats bàsiques per a persones en situació de dependència.

Amb aquesta nova acció, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu diu sí a la mobilització solidària i ciutadana en favor de les persones més vulnerables i consolida, Sant Boi de Llobregat, com una ciutat saludable i sostenible.

Redacció / Fotos: Arxiu