Reconeixement a Sant Boi pel seu compromís amb la Llei RGC

L’Ajuntament assumeix el compromís de col·laborar amb el seu desplegament que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d'una vida digna

Nou reconeixement per a l'Ajuntament de Sant Boi. El consistori baixllobregatí va rebre ahir una distinció pel seu compromís en favor del desenvolupament de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, va recollir un certificat lliurat per la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va impulsar la seva aprovació.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Boi va aprovar, el 23 de novembre de 2017, una moció per mostrar el compromís municipal amb la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania. El consistori assolia el compromís de col·laborar amb el desplegament d'una normativa que desenvolupa l'article 24.3 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin assegurats els mínims d'una vida digna.

L'acord demana que s'apliqui la totalitat de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la generalització de la compatibilitat amb les rendes de treball a temps parcial amb ingressos inferiors a l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Igualment, demana que s'actualitzi en el termini més breu possible aquest IRSC, que està congelat des del 2010.

Pobresa i exclusió social

La Llei de la Renda Garantida de Ciutadania es va iniciar l'any 2013 amb una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir un total de 121.191 signatures. Després de superar dues convocatòries electorals va finalitzar amb la redacció del projecte de llei i un acord subscrit pels representats de la Comissió Promotora i el Govern de la Generalitat.

renda garantida 4

L'Ajuntament de Sant Boi va ser un dels primers a donar suport a aquest ILP. Davant un context de profunda crisi i, a la vegada, posada en risc, d'algunes de les ajudes de protecció social que existien en aquell moment, va voler reforçar la ILP de la renda garantida de ciutadania com una prioritat per ser un instrument útil en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix