Sant Vicenç dels Horts amplia i millora la cooperació amb l’RASD

L'Escola Iris formarà el personal docent de l'Escola de discapacitats 27 de Febrero al Sàhara i l’Ajuntament augmenta l’ajut anual a l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha signat dos convenis amb la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) per millorar i ampliar els projectes de cooperació que el municipi tira endavant als campaments de refugiats des de fa anys. Els acords es van signar dilluns, durant una visita institucional a Sant Vicenç dels Horts de la ministra d’Afers Socials i Promoció de la Dona de la República Sahrauí, Baida Embarek Rahal, i el director general d’Escoles de Discapacitats Físics i Visuals i director de l’Escola 27 de Febrero, Mohamed Mohamed Fadel.
sahara svh 2

La principal novetat d’aquests acords és la col·laboració de l’Escola Iris d’educació especial, que formarà el personal de l’Escola 27 de Febrero al Sàhara. El conveni té una vigència de quatre anys, durant els quals personal de l’Escola Iris preveu viatjar al campament de Boujador per fer formació in situ. La relació entre els dos centres educatius també es podrà mantenir a distància, gràcies a l’ordinador que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha lliurat al centre sahrauí.

sahcara svh

El segon conveni estableix un increment de 7.000 euros en l’ajut anual que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts destina a l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara, que passa de 13.000 a 20.000 euros. Això servirà per dotar de recursos estables l’Escola de discapacitats 27 de Febrero, a més de continuar amb el projecte Vacances en Pau i l’atenció mèdica que es presta a nens i nenes sahrauís.

sahhara svh 4

L’alcaldessa, Maite Aymerich, considera que aquests acords “són dos pilars molt sòlids, que sustenten una feina de fa molts anys i de moltes persones, i moltes més que vindran”. De la seva banda, la ministra sahrauí agraeix “l’esforç” de mantenir aquest projecte al llarg dels anys, amb l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara, “una feina molt necessària pels nens refugiats”, especialment pels que tenen alguna discapacitat. Baida Embarek Rahal va recordar la seva primera visita a Catalunya l’any 2006. Des d’aleshores, assegura que es manté “el mateix ritme de cooperació”. Per això agraïa “aquesta resistència”, que ha jugat “un paper enorme a les vides de les dones i els homes refugiats, a l’espera d’una solució pacífica a la nostra causa.”

Redacció / Fotos: Aj. Santy Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix